Arrangerer julefeiring i Bergen for dem som trenger det mest

jul Julemat, illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

25. desember gjenåpner dørene til Fjord Lines MS Stavangerfjord. Nok et år er vanskeligstilte barnefamilier og enslige invitert til en minnerik og høytidelig julefeiring i Bergen – helt gratis.

Begivenheten strever etter å bidra til at de som kanskje ikke har midlene til å stable sin egen julefeiring på beina, likevel kan oppleve en hyggelig og verdig jul. Feiringen er et tett samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Robin Hood Huset og Fjord Line.

­­– Julehøytiden kan være vanskelig for mange, og da er det ekstra stas at vi får invitere de som trenger det til en hyggelig julefest med god stemning, musikk og julemat, sier konsernsjef i Fjord Line, Brian Thorstedt Hansen.

Det er tredje gang de tre slår seg sammen for å skape samhold, felleskap og julestemning i Bergen.

­– Det er av stor betydning for mange barnefamilier som benytter våre tilbud, at Fjord Line åpner dørene til en helt spesiell feiring. Julen er en tid som vi vet kan være utfordrende for mange, sier Gunn Skinlo, avdelingsleder i Kirkens Bymisjon.

– Vi forventer også mange gjester til vår feiring av julaften i St Jacob kirke, og det er flott det finnes flere tilbud i julehøytiden for de som ønsker det.

Noe for enhver smak

25. desember vil det være noe godt for både store og små; med julebuffet, kaker, kaffe og mineralvann. Og hvem vet, kanskje det kommer en helt spesiell gjest gjennom pipen.

Kirkens Bymisjon, Robin Hood Huset og Fjord Line er alle tre enige om at feiringen har blitt en kjær tradisjon i Bergen.

– Et julepyntet skip med nydelig mat, god stemning og fellesskap, sier Skinlo om tidligere feiringer.

Et ansvar for å hjelpe til

I år som i fjor er det dessverre enda flere enn skipet hadde kapasitet til å ta imot som ønsker å være med på feiringen. Sunniva Bakke, koordinator for samfunn, kultur og medvirkning i Stiftelsen Robin Hood Huset trekker frem at enda flere må hjelpe til for å dekke behovet lokalt.

­– Det er mange som sliter økonomisk og har lite nettverk rundt seg, og julen kan være ekstra ensom og tung for dem. Vi på Robin Hood Huset synes det er utrolig fint at Fjord Line steller i stand dette arrangementet og gir så mange mennesker muligheten til å oppleve noe fint i julen sammen med andre.

– Vi oppfordrer enda flere til å bidra med noe ekstra denne julen, understreker Bakke.

Thorstedt Hansen kan fortelle at initiativet også betyr mye for de ansatte ved MS Stavangerfjord.

­– Dette er faktisk like hyggelig for dem som jobber om bord, som det er for dem som kommer på besøk. Julefeiringen er noe som snakkes om, og som våre ansatte ser frem til. Det å kunne glede andre gir en fantastisk følelse.

Han oppfordrer enda flere til å strekke ut en hånd i tiden som kommer. Trykket i antall påmeldinger er et bevis på at mange trenger hjelp.