Toyota er Norges mest solgte bilmerke i oktober

toyotaTotyote personbil, illustrasjonsbilde. Foto: Toyota.

Ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at Toyota topper statistikken over nyregistrerte person- og varebiler i oktober.

Totalt ble det registrert 1673 nye person- og varebiler fra Toyota i oktober. Det utgjør 14,7 prosent av det totale antallet biler. Antallet nyregistrerte personbiler fra Toyota er 1126 i oktober, tilsvarende en markedsandel på 12,6 prosent.

Det var elbilen bZ4X som var Toyota mest populære modell i oktober, og bilen oppnår andreplassen på modell-listen for måneden.

– Vi er stolte av å gjøre det såpass godt i et tøft bilmarked. Tilbakemeldingene fra kundene er svært gode, og vi ser fra eksterne undersøkelser som Autoindex og Norsk Kundebarometer at vår kundetilfredshet er best i bransjen. Det spiller en viktig rolle nå, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge. Han legger til:

– Det er særlig god etterspørsel etter elbilen bZ4X, og vi er spesielt glade for å konstatere at bZ4X-kundene er våre mest fornøyde kunder på tvers av modeller og drivlinjer. Fremover vil mange nye bileiere oppleve de fantastiske kjøreegenskapene til denne elbilen på vinterføre, og vi forventer at den positive buzzen vi har merket den siste tiden vil fortsette.

Også Toyota Yaris Cross og Toyota RAV4 bidrar til en god markedsandel for Toyota den siste måneden. I tillegg fortsetter Toyota å være en populær leverandør av varebiler, der det i oktober ble registrert 547 nye biler, tilsvarende en markedsandel på 22 prosent.

– Toyotas brede utvalg av modeller med ulike prispunkter, treffer kjøperne godt i et marked preget av trangere økonomiske tider. Vi har tidligere sett at Toyota gjør det relativt sett bra i lavkonjunkturperioder, og vi tror det samme vil være tilfellet nå, sier Pawlak.

Han viser til at registreringsstatistikken til OFV ikke gir et presist bilde av situasjonen. Den vesentlige reduksjonen i nye kontrakter rammer alle bilmerkene, og dette vil slå ut i registreringsstatistikken fremover.

– Gitt at det ikke blir en vesentlig forbedring av markedsforholdene, forventer vi at det vil selges 120.000-140.000 nye person- og varebiler i 2024. Dette er en vesentlig nedgang fra foregående år.