Storebrand kjøper Skagenfondene

Storebrand sluker Skagen. Bildet viser Storebrand ASA sitt hovedkontor i Lysaker park. Foto: Storebrand

Hovedeierne i Skagen; Kristoffer Stensrud, Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø, selger sine eierandeler til Storebrand.

Det går frem av en melding fra deres felleseide selskap Nansen Capital Partners.

Utviklingen i pensjons- og kapitalforvaltningsbransjen går i retning av større enheter, og det er behov for en privat aktør som kan styrke privat pensjonssparing i Norge, ifølge de tre.

– Salget er fremtidsrettet og industrielt riktig, gitt utviklingen innen pensjon og kapitalforvaltning. Storebrand blir en sterk og god eier som kan utvikle Skagen videre i tråd med kundenes interesser, og være en god arbeidsgiver for de ansatte. Prisen er fair og reflekterer verdiene vi som aktive eiere har bidratt til å skape for kundene sammen med de ansatte, sier Stensrud, Veen og Westbø i en felles uttalelse. 

Storebrand vil videreføre Skagens investeringsfilosofi og uavhengige forvaltning.

Skagen blir et eget selskap i Storebrand-konsernet, med et styre som ledes av Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand. Hovedkontoret vil forbli i Stavanger.

Annonse:

Les også: Tidligere stjerne-forvalter i Skagen mener relativ avkastning er uviktig

– Bedre for kundene

Kundeforholdene vil forbli hos Skagen, og kundene vil få tilgang til et bredere produktutvalg og kan fremover få dekket flere av sine finansielle behov, heter det.

– Vi har tro på at dette vil sette oss i stand til å levere en enda bedre tjeneste til våre kunder. Ved å kombinere våre to selskapers komplementære ekspertise og Storebrands finansielle soliditet, vil vi ha større mulighet til å investere i fremtiden og drive innovasjon. Som alltid er vår første prioritet å gi kundene våre best mulig langsiktig avkastning og kundeservice, sier Øyvind Schanke, adm. dir. i Skagen.

– Dette er en avtale som tilfører betydelig verdi til begge parter og våre kunder. Vi ser frem til å nyte godt av Skagens betydelige ekspertise innen aktiv forvaltning, direkte kundehåndtering og erfaring med internasjonal distribusjon. For vår del vil vi posisjonere oss for ytterligere vekst i spare- og pensjonsmarkedet, og på den måten skape verdier for våre investorer, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.

Skagen ble etablert i 1993 av Kristoffer Stensrud, Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø.

Siden den gang har Skagen vokst fra en forvaltningskapital på 20 millioner kroner fordelt på cirka 400 andelseiere, til en forvaltningskapital i 2017 på 80 milliarder kroner fordelt på mer enn 100.000 andelseiere.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Reglene for ny individuell pensjonsparing (IPS) med skattefordel er nå klare

Her er alt du må vite om den nye IPS-ordningen

Langer ut mot konkurrentens markedsføring av ny IPS

Finans Norge tar grep etter avsløring om villedende markedsføring av IPS