Statsbudsjettet: – Tidenes skatte- og avgiftsbombe!

frp Sylvi Listhaug. Foto: Fremskrittspartiet.

 Regjeringen legger opp til skatte- og avgiftsøkninger på 46 milliarder. Dette er tidenes skatte- og avgiftsbombe. I løpet av tolv måneder har Ap og Sp-regjeringen lansert skatte og avgiftsøkninger på 55 milliarder kroner. Dette er nesten på linje med kommunistpartiet Rødt sitt alternative budsjett, sier Sylvi Listhaug. 

– I 2022 kom regjeringen med den største skatteøkningen på 20 år. Etter det har drivstoffpriser, strømpriser, matpriser og renten økt dramatisk. Nå mener regjeringen at de tidenes skatte- og avgiftsbombe er riktig medisin. Dette vil få store konsekvenser for folk og bedrifter, sier Sylvi Listhaug. 

– Regjeringen foreslår å gi 3 kroner og 30 øre i daglig skattelette til de med inntekter mellom 400 – 450 000 kroner. Dette vil dekke utgiftene til en ekstra bærepose hver dag. Dette budsjettet er vanlige folks nedtur og vi kan trygt krone Trygve Slagsvold Vedum til skatte- og avgiftskongen, sier Sylvi Listhaug. 

Folk og næringsliv sliter, alle røde lamper blinker, bortsett fra for staten der pengene flommer inn. Likevel har regjeringen lagt frem et statsbudsjett som fremstår som en ren redningspakke for staten, betalt av vanlige folk og bedrifter. Det er ikke staten som trenger hjelp, det er folk og bedrifter, sier Roy Steffensen som er fungerende finanspolitisk talsperson for FrP.  

– Innbyggerne forstår at Norge er i en vanskelig situasjon med for krig og internasjonale kriser. Men jeg tror ikke innbyggerne forstår hvorfor regjeringen gjør situasjonen verre i en situasjon der Norge kan tjene 1900 milliarder kroner på olje og gass i 2023. Det Norge trolig vil tjene på olje og gass til neste år er like mye som verdien av hele oljefondet i starten av 2007, sier Roy Steffensen. 

– FrP støtter selvsagt helt nødvendige satsinger på forsvar, beredskap og støtte til Ukraina, , sier Roy Steffensen 

– Vi har ekstra skatteinntekter på 86 milliarder, ekstrainntekter fra strøm på 70 milliarder og eksportinntektene for olje- og gass ventes å bli rundt 2000 milliarder kroner for 2022. Dette bidrar bare til å gjøre en rik stat enda rikere. I tillegg frykter vi at skatter og avgifter økes ytterligere i samarbeid med regjeringens støttehjul SV, sier Roy Steffensen.