Sparetips: Slik sparer du penger i sommerferien

sommer Illustrasjosnbilde. Foto: Pixabay.

Høye strømpriser, dyr bensin og diesel gir ringvirkninger på alle typer ferie. For eksempel er camping-ferie blitt dyrere, det samme har det blitt med vanlige pakketurer med fly. Mange bedrifter har dessuten et behov for å hente inn tapt fortjeneste som følge av nedstegningene, men om du er en bevisst turist er det mange triks du kan bruke for å ikke bli blakk etter feriekosen.

Her er tipsene for å spare penger i sommerferien:

  1. Planlegg ferien: Om du bruker litt tid på å planlegge ferien kan du unngå de største turist-fellene. Du kan for eksempel velge deg et land hvor du får mer igjen for pengene, eller en destinasjon i Norge hvor det er mange tilbud og lave priser.
  2. Ferie utenom høysesongen: Det er en kjent «hemmelighet» at det koster mer å ta ferie når alle andre gjør det samme. Ta heller ferie i begynnelsen eller i slutten av fellesferien, da kan du spare mye penger.
  3. Bestill ferien lenge før: På samme måte som at det er dyrere å ta ferie når alle andre gjør det, er det også dyrere å foreta selve bestillingen av ferien når alle andre gjør det. Bestill heller ferien lenge før andre. Du kan selvsagt være heldig og få en restplass samme dagen, men det er sjelden.
  4. Spis frokost på hotellet: Det er viktig å velge overnatting med inkludert frokost. Det er også viktig å velge et hotell hvor det serveres en stor frokostbuffet. En god frokost er bra helsemessig men også økonomisk, da slipper du besøke en dyr kafe rett etter du går ut av hotellet, eller spise en lunsj rett etterpå.
  5. Unngå lunsj på kafeer: Istedet for å spise små og overprisede lunsjer på kafeer, kan du kjøpe mat og drikke på en dagligvarebutikk og spise lunsj i en park, på en benk eller lignende. Dessuten er det koselig om været tillater det.
  6. Unngå restauranter: Å spise mat på restauranter er kostbart nesten uansett, men også her kan du spare penger uten å gå på kompromiss med feriekosen. Hva med å bestille take-away eller få levert pizza på hotellrommet? Her kan du spare mye penger.
  7. Spør de lokale: Spør de som bor i byen hvilke kafeer eller restauranter de går på. De som bor i byen vet hvor du får mest valuta for pengene. De vet hvilke kafeer og restauranter du bør unngå.
  8. Ikke kjøp souvenirer: Trenger du en figur i plast fra byen du besøker? Eller en t-skjorte med landets navn på? Neppe. Ta heller bilder på mobilen, det ødelegges ikke i vask, dessuten er det gratis.
  9. Alkohol: Alkohol kan du kjøpe i butikk og drikke i en park eller på hotellrommet. Alkohol koster skjorta i kafeer, restauranter og i minibaren på hotellet. Kjøp heller øl eller vin på butikken, her kan du spare mye penger.

Det var alle mine sparetips for en rimelig ferie som ikke går på bekostning av feriekosen.

God ferie og god sommer!