Snart får flere bankkunder straksbetalinger fra Vipps

Snart får alle bankkunder pengene umiddelbart inn på konto når noen vippser, og ikke bare DNBs. Først ut er kundene i de 106 bankene som er med i Vipps-samarbeidet. Foto: Olav Mellingsæter

Innen utgangen av året vil kunder i alle de 106 bankene som er med i Vipps-samarbeidet få pengene inn på konto med en gang.

I dag har kun DNBs kunder mulighet til å få pengene rett inn på konto når noen vippser penger. Det gjelder også om avsender er kunde i en annen bank.

Dersom penger skal vippses til konti i andre banker, må mottager vente til neste oppgjør mellom bankene, og i verste fall til neste bankdag før de er på konto.

Nå har imidlertid Vipps og Nets inngått en avtale som innebærer at Vipps skal benytte banknæringens løsninger for straksbetaling.

I første omgang betyr det at kunder fra alle de 106 bankene i Vipps-samarbeidet får beløpet rett inn på konto, umiddelbart etter at det er vippset.

I tillegg til DNB, er dette banker i SpareBank 1-alliansen og Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker.

Les også: Har du slike mynter og sedler? Snart blir de verdiløse

Annonse:


Målet er at alle bankkunder skal få straksbetaling

– Bruk av infrastrukturen for straksbetaling gjør det etter hvert mulig å få til dette for alle bankene på en effektiv måte, og nå først for bankene i Vipps-samarbeidet. I tillegg var det viktig for Vipps å finne en partner som har erfaring og troverdighet rundt prosessering av betalingstransaksjoner i Norge når dette skulle på plass, sier Vipps direktør Rune Garborg i en pressemelding.

Partene er nå i gang med å tilpasse systemene som gjør det mulig å få til en raskere overføring når det vippses mellom privatpersoner.

Det er forventet at de første bankene i Vipps-samarbeidet har tilrettelagt straksbetalinger for Vipps innen utgangen av året.

– Med denne avtalen tar vi det beste fra to kanter. Vi gjenbruker mest mulig av eksisterende infrastruktur, som vi har levert i Norge med sterk effektivitet og stabilitet gjennom flere år, og tilpasser den til fremtidens bruksbehov. Vi ser frem til å fortsette og videreutvikle det gode samarbeidet som vi har med Vipps og eierbankene, sier Frode Åsheim, landsjef for Nets i Norge, i den samme meldingen.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Over 100 banker går sammen om å satse på Vipps

Nå kommer neste generasjon bankkort for fullt

Mange private bankkontoer blir forsøkt tappet av svindlere

Elbil-eier ble fakturert 3000 kroner av bomveiselskap

16 tips til en sunn studentøkonomi