Slik trader du aksjer

Illustrasjonsfoto: Unsplash.com

Aksjehandling har blitt veldig interessant for både småsparere og de som investerer stort. Handel med aksjer har økt i popularitet i det siste og når nye nivåer hele tiden.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Aksjer har lenge vært et fenomen knyttet til profilerte økonomer som sitter på børsen og handler. Slik er det ikke lenger i dagens samfunn, da aksjer har blitt mye mer tilgjengelig for folk flest gjennom ulike plattformer.

Når det er sagt, så skal det ikke sies at det er enkelt å trade aksjer, tvert i mot. Du må ha et godt øye for det, og det er begreper som CFD-er man må sette seg godt inn i. En kan i dag enkelt kjøpe aksjer gjennom mobiltelefonen, og få tilgang til flere hundre CFD-er.

Det er viktig å lese seg opp på all mulig informasjon rundt aksjer. Som de liker å si i Sverige, så er bästa aktierna för nybörjare, guiden på Börskollen, en god guide til å lære mer om aksjer. Du får den grunnleggende kunnskapen du trenger om kjøp og salg av aksjer, så vel som begreper.  

Ulike strategier for trading av aksjer

Det finnes flere forskjellige strategier når det kommer til aksjer. Som leger holder man seg til en strategi, og prøver å lykkes med det. Noen ganger kan man ha markedet på sin side, andre ganger vil det svinge veldig og man vil oppleve motgang.

Det viktigste du må ta hensyn til er hvert fall at du må investere kun det du har råd til. Det er rett og slett en grunnleggende regel når det kommer til aksjer. Når du har satt deg inn i dette, så vil du merke at det vil finnes to forskjellige type strategier for trading av aksjer.

De to strategiene kalles for daytrading og swingtrading. Dette kan du bli en ekspert på hvis du leser mer om det på nett. Igjen, som de liker å si i Sverige, så er ekonominyheter den beste måten å lære mer om aksjer og ulike strategier på. Börskollens nettside gir deg nyheter generelt om markedet, så vel som forskjellige selskaper og deres aksjer. Det vil være noe du vil kunne få bruk for i lengden, selv om du akkurat har startet å trade aksjer.

En annen strategi som enkelte bruker er heller å se på aksjer som en langsiktig investering. Dette er en litt mer passiv måte å kjøpe og selge aksjer på, men mange har konkludert med at dette er den tryggeste måten, og den beste måten for kjøp og salg av aksjer på lang sikt.

Hvor kan du trade aksjer?

Det finnes flere forskjellige plattformer hvor du kan trade aksjer på. De fleste velger å benytte plattformen Nordnet, men det finnes flere gode alternativer på nett. Andre eksempler er Etoro og Plus500, men ha i bakhodet at de to sistnevnte er utenlandske aktører.

I tillegg må man legge merke til at det vil ta litt tid å kunne få verifisert kontoen sin på Etoro og Plus500. Alle aktørene er regulert, og de har et bra omdømme i aksjemarkedet. De har alle tre et godt utvalg av CFD-er.

Du vil trenge et en portefølje av aksjer, samt være oppmerksom på kurtasjen de ulike aktørene tilbyr. Om du ønsker å ta sjanser, er daytrading og swingtrading et alternativ, men for de som liker å være mer i komfortsonen, så er langsiktige investeringer et bedre alternativ.