Slankeoperasjon i utlandet – Hvordan forberede seg på det?

Illustrasjonsbilde: Pexels.com

Det er alltid litt av et eventyr, å reise til utlandet, spesielt hvis det ikke er en ferie (vel, også hvis det er en ferie), og jo viktigere årsaken er, desto mer relevant er det at du gjør de riktige forberedelsene før reisen.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Så når du først har bestemt deg for å ta slankeoperasjon i utlandet er det visse ting du bør gjøre under forberedelsene.

Rådfør deg med klinikken

Dette er den første og viktigste biten – ikke bli stresset når du prøver å finne en grunn/ unnskyldning. I stedet,  kan du kontakte klinikken og be dem om informasjon. Profesjonelle klinikker har folk som bare jobber med – å gi solide råd og svare på kundenes spørsmål.

Det vil være helseskjema å fylle ut og data som skal sendes før du kan bli bekreftet, men det er vanligvis en rask prosess, hvoretter du og klinikken blir enige om datoen for operasjonen, og du kan begynne å forberede reisen.

Bilde: Pexels.com

Finn ut hva som allerede er arrangert for deg

Forsikre deg om at du vet hva som er inkludert i prosedyrepakken – dette kan virkelig gjøre din egen huskeliste kortere. Få en trinnvis liste over medisinske prosedyrer du måtte gjøre i ditt eget land, og eventuelle papirer du måtte trenge å sende/ta med deg.

Mange klinikker vil ha spesifikke hoteller arrangert, for ditt opphold før og etter operasjonen vil det være transport fra flyplassen, folk som møter deg på hotellet ditt for å eskortere deg til sykehuset (hvis du bor på sykehuset), osv.

Reis komfortabelt

Selv om du vanligvis skulle haike eller ta bussen, vurdere å reise raskt og komfortabelt denne gangen. Det vil redusere stress når du kommer til operasjonen, og det vil være relevant når du trenger å reise tilbake etter operasjonen, så gjør det så enkelt, raskt og behagelig som mulig.

Dette er noe du også bør vurdere når du velger å ta en slankeoperasjon i utlandet – hva ville være midler og kostnad for å komme dit og tilbake igjen. Å tilbringe 7-11 timer på et fly er avgiftsbelastning selv når det er helt sunt og godt, og helt elendig når du fremdeles kommer deg etter en operasjon.

Bilde: Pexels.com

Ta med en ledsager

Dette er foreslått av alle profesjonelle klinikker – hvis du kan, reise med en ledsager, noen som skal være der for deg, ta vare på deg og holde rundt deg til du er trygt hjemme. Å reise kan være stressende og enda mer når tankene dine er opptatt med en viktig medisinsk prosedyre. Å ha en vennlig person med deg for å hjelpe deg med alt bryet vil være en slik lettelse.

Men ikke bekymre deg, til og med hvis du trenger å reise alene vil sykehusene gå en ekstra mil for å tilby deg ekstra hjelp for å ta seg best mulig av deg.

Vil du lære mer? Ta kontakt med klinikken din, eller kontakt konsulentene på en av de ledende slankeoperasjonsklinikkene i Riga på overvekts-operasjoner.no