Sånn gjør du gode aksjeinvesteringer på nett

Her kan du få noen tips til hvordan du kommer i gang med sparing i aksjer. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Aksjeinvestering er blitt det nye store for privatinvestorer som gjerne vil forvalte pengene sine på en smartere måte. Hvis man ikke vet hvor man skal begynne, kan det være litt vanskelig å komme godt i gang. Her kan du få noen gode tips og finne ut av hvordan du gjør gode aksjeinvesteringer på nett.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Velg en aksje du kjenner i forveien

Det er faktisk lurt å velge en aksje du kjenner til i forveien. Det kan for eksempel være et norsk selskap som Equinor eller en stor utenlandsk aksje som Amazon eller Apple. Det kommer helt an på hva du tror på i fremtiden. På mange måter så er nemlig aksjer litt som å skulle satse på noe i fremtiden, man kan aldri vite helt hva som kommer til å skje, men kan prøve å gjette seg kvalifisert frem til ut ifra kunnskap om markedet.

Det er nemlig lurt å sette seg litt inn i hvordan markedet fungerer for den sektoren du velger å investere innenfor. Derfor er det lurt å se på hvilke økonomiske og politiske faktorer, som for eksempel kan påvirke tech-sektoren, hvis du velger å investere i en aksje som Apple.

Du skal også ta stilling til om du investerer på kort eller lang sikt. Det betyr bare, at du skal tenke over om investeringen din skal gi gevinst her og nå ved et fort kjøp og salg, eller om det er noe som skal få lov til å vokse over tid. Når vi snakker om tid i forbindelse med investering, så dreier det seg som regel om flere tiår og ikke bare måneder.

For å vite hvordan du skal begynne, kan du finne en guide til aksjer for nybegynnere. Da får du gode forslag hvilke handelsplattformer på nettet du kan bruke og hvordan du går frem når du skal kjøpe din første aksje.

Vurder din risiko

Uansett hva du velger, så innebærer alle former for investering et element av risiko. Denne risikoen er helt uunngåelig, men det er veldig stor forskjell på hvor stor risiko investeringer innebærer. Risikoen kan også påvirkes av ytre faktorer som økonomisk krise eller politiske beslutninger. Noe som tidligere har vært et lavrisiko-investeringsobjekt, kan plutselig bli tilknyttet en helt ny risiko.

Det er jo nemlig sånn, at historisk presedens ikke nødvendigvis har noe å si for hva som kommer til å skje med din investering. Derfor skal du følge magefølelsen din basert på den kunnskapen du opparbeider deg om markedet og være føre var.

Det er også veldig lurt å spre risikoen sin. Det kan man gjøre ved å ha en bred aksjeportefølje som består av instrumenter med både høy og lav risiko. På den måte så unngår man å legge alle eggene sine i en kurv. Det er allikevel lurt å ikke investere mer enn det man potensielt sett har råd til å miste. Man vet aldri hva som kan skje, men som nybegynner, er det beste du kan gjøre å sette deg godt inn i det du investerer i, så du har de beste forutsetningene for å gjøre gode aksjeinvesteringer på nett.