Rekordmange har helseforsikring

helse Sykehus, illustrasjonsbilde. foto: Pexels.

Aldri før har så mange nordmenn hatt helseforsikring som nå. Ved utgangen av mars var 773.044 av den voksne befolkningen dekket av en behandlingsforsikring.

Det viser ferske tall fra Finans Norge.

– Antallet som er dekket av behandlingsforsikring bare fortsetter å øke i rekordfart. Hele ni av ti har behandlingsforsikringen dekket av sin arbeidsgiver, men det er en klar trend at flere og flere tegner denne type helseforsikring privat der vi ser en økning på over 10 prosent det siste året. Nå har over 84000 privat helseforsikring, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Tallene for første kvartal viser samtidig at bruken av behandlingsforsikring har økt med nær 40 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– De aller fleste behandlingene gjelder fysioterapeut og kiropraktor, etterfulgt av legespesialist, undersøkelser og psykolog. Den største økningen finner en innen krisehjelp med over 86 prosent, viser våre tall, sier Brandeggen.

Behandlingsforsikring er ofte dekket av arbeidsgiver som ønsker å redusere sykefraværet hos de ansatte ved at de skal kunne komme tidligere til utredning eller behandling.