Rekordhøyt antall kjæledyr forsikret

snø hund Illustrasjosnsbilde. Foto: Unsplash.

Tryg Forsikring har en økning i antall forsikrede kjæledyr på 17 prosent siste år, og aldri før har nordmenn forsikret flere hunder og katter. Nå er over 320.000 forsikret!

– Folks behov for kjæledyr økte voldsomt da korona-pandemien startet for knappe tre år siden, og siden har antallet forsikrede firbeinte venner økt med over 20 prosent, og trenden ser bare ut til å fortsette. Veterinærbehandling er dyrt, og kostnaden med en forsikring er lav i forhold til hva sykdom eller skade på hund eller katt kan koste å behandle, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Behandling kan koste titusener

Ved nyttår var 323.105 kjæledyr forsikret her i landet, viser tall fra Finans Norge. Siden 2016 har dermed antall forsikrede hunder og katter nær doblet seg, og Tryg opplever en stor økning i antall henvendelser som gjelder skader på kjæledyr.

– Våre behandlingsutgifter økte med 7,5 prosent i fjor, og vi ser at skader på spesielt hunder i de verste tilfellene kan bli veldig dyrt. Omfatter det langvarig behandling og kirurgiske inngrep kan det bli kostnader på flere titalls tusen kroner. Det er forståelig at mange kjøper forsikring for å sikre en rask behandling i tilfelle ulykker og skader. I tillegg dekker de beste hundeforsikringene tann- og tannkjøttsykdommer, huggormbitt og valpeforsikring, sier han.

Veterinærbistand via video populært

At flere og flere nordmenn velger å forsikre sine firbeinte venner har også medført at nye tjenester er lansert, som veterinærbistand over video.

– Våre kunder har lenge hatt tilgang til veterinærbistand over videotjenesten FirstVet, et tilbud som har blitt godt mottatt, og vi ser at mer enn halvparten av de som bruker denne tjenesten ikke trenger å møte fysisk hos veterinær etterpå, sier Brandeggen.

De fleste diagnoser for hund i fjor var tannstein (22%), ørebetennelse (13%), oppkast (6%), betennelse rundt tann (6%) og diare (6%), viser tall fra DyreID. For diagnose for katter toppet tannstein (22%), bittsår (13%), tannresorpsjon (6%), pelsfloker (6%) og verkebyll (6%).

Dyreforsikring gjelder normalt for hund, katt og hest og dekker veterinær- og behandlingsutgifter hvis dyret blir skadet eller syk, samt erstatning hvis dyret blir borte eller dør.

Det finnes anslagsvis 565.000 hunder, 620.000 katter og 125.000 hester i Norge.