Prisøkning fra 1. februar: KIWI fryste prisene så Coop og Rema 1000 snudde

matbutikk Dagligvarer, illustrasjonsbilde. Foto: Unsplash.

Den varslede prisøkningen fra 1. februar fikk seg en smell med at NorgesGruppen og KIWI nektet å øke prisene og istedet fryste dem. Coop og Rema 1000 økte prisene som planlagt, men snudde brått.

I 16-tiden torsdag ettermiddag kom Rema 1000 med en pressemelding, hvor de var klare på at prisøkningen fra og med onsdag 1. februar nå er saga blott, opplyser Nettavisen.

– Siden 1979 har vi hatt som mål å ha de laveste dagligvareprisene. Det målet endrer vi aldri. Til tross for betydelig økte råvare- og innkjøpskostnader velger vi nå å senke prisene tilbake til nivået før 1. februar, slik at du som kunde fortsatt kan være trygg på at du får de laveste prisene på REMA 1000, sier administrerende direktør Tom Kristiansen i en pressemelding.

Like etter Rema 1000-pressemeldingen ble sendt ut, kunne også Coop bekrefte at det samme gjøres i Coop Extra-butikker over hele landet. Samtidig kom dagligvarekjeden også med et stikk til Nettavisen som har hatt flere pristester de siste dagene.

– Jeg kan garantere at prisene Nettavisen har, ikke stemmer lenger. Vi satte ned prisene rett etter at Nettavisen besøkte vår butikk, og har nå satt ned prisen på 4000 varer, sier kommunikasjonsdirektør, Bjørn Takle Friis, til Nettavisen.

Så det ser ut som at prisøkningen ikke var nødvendig grunnet prisøkninger likevel og at det var NorgesGruppen og KIWI som sparte norske forbrukere for ytterligere økonomiske problemer med økte matvarepriser.