Billige måltider: Burgerkjeden MAX åpner i Kristiansand

MAXDen svenske burgerkjeden MAX utvider i Norge. Foto: MAX.

MAX åpner dørene til den åttende restauranten i Norge og har ansatt 50 nye medarbeidere fra nærområdet rundt Kristiansand. Restauranten har plass til omkring 100 gjester, og på menyen står burgere med kjøtt, halloumi, kylling og kjedens egenutviklede grønne burger Plant Beef med lav klimapåvirkning.

MAX åpnet den første restauranten i Norge allerede i 2011, og nå vil de, på samme måte som i Sverige, ta opp kampen mot de amerikanske kollegene i hurtigmatbransjen med et bredt utvalg av alternativer til rødt kjøtt. MAX’ grønne meny har vist seg å være populær i Sverige, og Rickard Holm, som er Sverige- og Norgesjef i MAX, håper at burgerne skal gå hjem blant innbyggerne i Kristiansand også.

– Vi har store planer for Norge og ønsker å vokse i hele landet, men vi starter med Kristiansand. Det er et område vi har sett på en stund, og vi tror utvalget vi har av burgere som passer for alle – enten man spiser kjøtt eller ikke – er et godt supplement til restaurantene som finnes her i dag, sier Rickard Holm.

Restauranten i Kristiansand kommer til å sysselsette 50 nye medarbeidere fra nærområdet, og MAX-veteranen Alex Tamilsson leder det nye teamet som restaurantsjef. Han har jobbet på flere av burgerkjedens restauranter i Sverige de siste fem årene.

– Det føles trygt å få åpne MAX’ første restaurant på Sørlandet sammen med mine nye, flotte kolleger. Det er viktig for meg at vi er en god gjeng som trives sammen, og jeg synes vi har fått en god start. Det skal bli gøy å begynne å servere de første MAX-burgerne til fastboende og sommergjester, sier Alex Tamilsson.

MAX er inne i en ekspansiv fase, og i april etterfølges restauranten i Kristiansand av ytterligere en restaurant på Sørlandet, i Arendal.

Restauranten ligger på Sydinga 4 i Kristiansand, har drive-in og sitteplasser både inne og ute. Samtidig finnes det gode parkeringsmuligheter for gjester som kommer med bil og/eller sykkel. Åpningstidene er 09.00–01.00 mellom søndag og torsdag, samt 09.00–03.00 fredag til lørdag. Den nye restauranten innvies 23. februar klokken 10.00, og åpningsseremonien ledes av Rickard Holm, Sverige- og Norgesjef sammen med Tony Jakobsson, vice Sverige- og Norgesjef. På plass for å klippe båndet sammen med Rickard og Tony er også restaurantsjefen Alex Tamilsson og Erik Rostoft, varaordfører i Kristiansand kommune.