Podcast: Erna Solberg i aksje-skandale

gunnar andreassenStandup-komiker Martin Soulimani og podcaster Gunnar Andreassen.

Media har flommet over at reportasjer og avsløringer der flere fremstående politikere har blitt avslørt som inhabile i forbindelse med aksjehandel og innsideinformasjon.

For eksempel måtte Ola Borten Moe (Sp) gå av som forsknings- og høyere utdanningsminister i juli. Årsaken var brudd på habilitetsregler og regler om aksjehandel. Og nylig ble det avslørt at Anniken Huitfeldt (Ap) var inhabil i forbindelse med at ektefellen skal ha kjøpt og solgt aksjer og sannsynligvis tjent penger på innsideinformasjon.

Senest har skandalen med aksjehandelen til Erna Solberg (H) blitt avslørt der den tidligere statsministeren sin ektefelle skal ha kjøpt og solgt aksjer og også sannsynligvis tjent penger på innsideinformasjon.

Inhabilitets-skandalene, valget og EMD-dommene er temaene som diskuteres når journalist og podcaster Gunnar Andreassen og standup-komiker Martin Soulimani tar for seg nyhetsbildet i en fersk podcast-episode, alt sammen med et humoristisk skråblikk.

– Det har vært endel inhabilitets-skandaler, sist ut var vel Erna Solberg. Det er jo i etterkant av valgkampen, den kom jo forsåvidt mens valgkampen pågikk. Jeg så at hun «ikke var klar over omfanget». Hun trodde kanskje hun bare var kjæreste med han, og først nå fikk vite at de faktisk var gift, sier Gunnar Andreassen.

Se hele podcast episoden her: