Planlegg kjøkkenprosjektet nøye – og spar penger

Et nytt og flott kjøkken trenger ikke å koste en formue. Hvis du velger smarte løsninger, og tenker økonomi gjennom hele prosessen, er det mulig å spare mye penger. Foto: Partnertekst

Et nytt flott kjøkken trenger definitivt ikke å koste en formue. Hvis du velger smarte løsninger, og tenker økonomi gjennom hele prosessen, er det mulig å spare mye penger med enkle grep.

Artikkelen er skrevet av Partnertekst

Det er ikke nødvendig å kompromisse med kvaliteten, ta en titt på aubo.no for å få inspirasjon fra en fullserviceleverandør med norske forhandlere – som likevel tilbyr prisgunstige løsninger.

Velg lagerførte og ukompliserte alternativer

Enkle og ukompliserte løsninger er gjennomgående rimeligere enn mer kompliserte og skreddersydde, og det gjelder selvfølgelig også for kjøkken. Benkeplater er et godt eksempel. Velg en enkel rett benkeplate, uten hjørner eller kanter som må produseres spesielt. Vurder overlimt vask. Det er praktisk med underlimt, men det koster mer.

Standarddimensjoner er alltid på lager, og ta gjerne en titt i prislistene for å finne hvilke kombinasjoner som gir mest verdi for pengene. Kanskje det er like greit med en stor skuff istedenfor mange små? Fronter uten profiler vil også kunne være rimeligere sammenlignet med mer komplekse design, samtidig som de faktisk også kan være enklere å rengjøre.

Gjør jobben enkel for rørleggeren og elektrikeren

Når du pusser opp kjøkkenet kan det være morsomt å snu alt på hodet, men husk at det vil gjøre jobben vanskelig for både rørleggeren og elektrikeren. I forbindelse med nybygg er det også mulig å spare penger på å legge røropplegg og strøm på en smart måte, og gjerne samkjøre rør og ledninger med tilstøtende våtrom.

Hvis du vil spare penger på alle måter, vurderer du sannsynligvis å montere kjøkkenet selv. Det er absolutt gjennomførbart, men sett deg inn i forventet tidsbruk. Forhandleren vil kunne anslå hvor mye tid profesjonelle montører vil bruke på jobben, noe som gjør det enklere å vurdere hvorvidt monteringen er noe du virkelig vil prøve deg på selv. Husk at tid også er penger, og bruk tiden din der det er mest effektivt.