Opplev Kragerø: En fin ferie med mange muligheter

Kragerø har mye å by på. Ta gjerne turen du også. Foto: Mercury Ads

Kragerø er et populært feriested for mange. Det er ikke uten grunn. Den sjarmerende byen ligger ved kysten i Telemark. Kragerø sentrum byr på idylliske gågater med flotte trehus langs kaia.

Artikkelen er skrevet av Mercury Ads

Byens sentrum er så og si uendret siden byens storhetstid på 1800-tallet, og mange drar nettopp til Kragerø for å oppleve denne utrolige atmosfæren.

Enkelt å komme seg dit

Beliggenheten til Kragerø er fin fordi den er lett tilgjengelig via E18 som går fra Kristiansand til Oslo. Det er utrolig hvor mye det hjelper når man slipper å tenke på om man må ta neste høyre hvert andre minutt.

For familien som vil ut på Norgesferie, er camping et populært valg. En kan slappe av ved sjøen og nyte utsikten fra svabergene. Hos Mol Travel kan du for eksempel booke plass på Camping Kragerø Lovisenberg Familiecamping. Der har de stor lekeplass, go-kart, sjakk (i noe større format), og den populære minigolfbanen. I tillegg er hunden tillatt her! Et stort pluss i boka for mange.

Byen: bakerier og spesialiteter

I byen kan du finne flere fantastiske restauranter og spesialiteter fra byens slakter og fiskeutsalg. Byen har også bakerier med den ferskeste baksten Kragerø har å tilby. Noen av bakeriene er hjemmebakeri hvor mye er bakt på bakebord og i stein- og stekeovner.

På Kragerø Torv arrangeres det også ofte marked, og det er en fin måte å oppleve noe litt utenom det vanlige. En kan også nyte en deilig iskrem mens man vandrer gjennom byen og utforsker dens trange gater og smau.

For den som er ute etter å samle inn skatter kan en utforske forskjellige nisjebutikker. Butikkene har ofte et unikt utvalg av både klær og tekstiler, kunst og bøker. I tillegg finnes det shoppingsenter som for eksempel Alti Kragerø, med 20 butikker.

Severdigheter og aktiviteter

Av severdigheter kan man blant annet besøke Gunnarsholmen kystfort og se fortets kanoner. Fortet skulle beskytte byen og het opprinnelig Gundersholmen. I 1808 forsøkte den engelske fregatten «Tarter» å innta Kragerø, men den ble jaget av gårde av kanonene. Kystfortet er populært og besøkes hvert år av både fastboende og turister.

Kragerø tilbyr også noe for den som er ute etter aktivitet, fart og spenning. Det finnes actionfylt kjøring med gokart eller dobbeltkart (der to personer sitter i en gokart!). Perfekt for familien som vil gjøre noe litt utenom det vanlige. I tillegg kan en gå turer langs kyststien eller en kan ta en liten løpetur i Bergløypa for å nyte fine utsiktspunkter.

Skatepark eller sykkeltur

For de som elsker skating finnes det også en fantastisk skatepark som ble ferdigstilt våren 2020. Her kan barna blant annet ta skatekurs eller bare nyte selve anlegget. Dersom man foretrekker sykkel kan du teste ferdighetene i ferdighetsparken, for så å ta løypene over svaberg eller gjennom skogen. Det beste er at bruken av sykkelstiene er helt gratis!

Kragerø er en flott by som ønsker turister hjertelig velkommen på tur fra alle kriker og kroker. Det er utrolig mange muligheter for deg som drømmer om en ferie, om den skulle være rolig, actionfylt, eller kanskje begge deler?