Ny nettleiemodell i sommer: Slik kan du spare mye penger med Enova-godkjent strømsparesystem

Onninen Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen Norge. Foto: Onninen.

Fra første juli innføres ny nettleiemodell som gjør det mulig å spare mer penger på å jevne ut strømforbruket gjennom døgnet. Onninen lanserer nå i samarbeid med Futurehome produktet StrømKontroll, som gjør det enklere å styre varmtvann og lade el-bilen når det er billigst.

– Fra 1. juli forandres prissystemet for det norske strømnettet. Fremover vil det være større prisforskjeller gjennom døgnet. Produktet StrømKontroll gjør det enkelt å kutte kostnader. I tillegg er dette det første strømsparingsproduktet som gir rett til Enova-støtte. Det betyr at du kan tjene inn investeringen på kort tid, sier Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen Norge.

StrømKontroll er en pakke med et styringssystem, sensor og termostat som sikrer at varmtvannstilberederen utnytter strømmen når det er billigst. I tillegg kan pakken utvides med elbilladere, stikkontakter og flere termostater. Det er Futurehome som leverer produktene, og Onninen er eneste distributør i Norge.

– Det er mye å spare på riktig energibruk. Det betyr ikke at du skal vaske og tørke klær på natta. Men en del operasjoner i et hjem kan like gjerne gjøres på natta. Det gjelder spesielt oppvarming av varmtvann eller lading av el-bil, noe som utgjør en betydelig del av strømforbruket, sier Thomas Kristensen i Futurehome.