Nå får du snart Ford Mustang Shelby GT350-H som leiebil

Leiebiler trenger ikke å være kjedelige. Hos Hertz kan du nå leie denne når du er i USA. FOTO: Dan G./ Flickr.com

Hos leiebilselskapet Hertz kan du fra slutten av mai leie en Ford Mustang Shelby GT350-H på utvalgte flyplasser i USA. Leieprisen er ennå ikke kjent.

Femti år etter at Shelby GT350-H ble introdusert på markedet, tilbyr Hertz nå en spesiallaget 2016 Ford Mustang GT, kalt Shelby GT-H. Bilen vil være tilgjengelig eksklusivt gjennom Hertz Adrenaline Collection på utvalgte flyplasser i USA fra slutten av mai, ifølge en pressemelding.

– 1966 Ford Shelby GT350-H ble et umiddelbart ikon. Vi har jobbet tett med Ford for å gjøre 2016 Shelby GT-H til den mest spennende Mustang noensinne, sier Hallvard Nerbøvik, salgs- og markedsdirektør i Hertz Norge.

Les også: Dette er vinnerne av årets sommerdekktester

Salgs og markedsdirektør i Hertz Norge, Hallvard Nerbøvik. FOTO: Hertz

Salgs og markedsdirektør i Hertz Norge, Hallvard Nerbøvik. FOTO: Hertz

Legendarisk bil

For femti år siden så Carroll Shelby og Hertz en mulighet til å tilby kundene en bil med helt unike kjøreegenskaper.

Ford leverte nye Mustang med V8-motorer og stort sett automatiske girkasser, Shelby la til ekstra ytelse og stil og Hertz ga publikum tilgang til en opplevelse utenom det vanlige gjennom det som var kjent da som sitt «Rent-A-Racer» program. Selskapene gjentok suksessen i 2006.

– I dag er historien om Shelby og Hertz «Rent-A-Racer» legendarisk, og de to første generasjons bilene er blant de mest ettertraktede av samlere over hele verden, sier Nerbøvik.

Les også: Dette ville bensin og diesel kostet dersom oljeprisen falt til null

Lager kun 140 biler

Shelby American, Ford og Hertz gjentar nå suksessen for å gi 2016 Ford Shelby GT-H et veldig klassisk, muskuløst utseende med ekstra ytelse.

– Vårt mål er å gi våre kunder en mulighet for litt ekstra moro når de er på ferie eller forretningsreise i USA. 2016 Ford Shelby GT-H er lett gjenkjennelig med flere kule stylingelementer. Bilen vil ha svart lakk og gull racing striper, et kjennetegn på Hertz-biler som kan dateres tilbake til 1920-tallet. Hver bil vil også ha et Hertz Edition emblem på forskjermene og en rekke andre detaljer som bilinteresserte vil elske, sier Nerbøvik.

Shelby American bygger bilene på sitt monteringsanlegg i Las Vegas. Med en total produksjon på bare 140 enheter vil denne spesielle bilen gi Hertz’ kunder en eksklusiv kjøreopplevelse.

Hertz Adrenaline Collection består forøvrig av ytterligere to amerikanske muskelbiler, nemlig Chevy Camaro SS og Dodge Challanger RT. For å kunne leie en av disse tre bilene, må du være over 25 år. Du må også signere på at du ikke skal kjøre utenfor asfaltert vei.

Les også: Dette er de mest populære nybilene i 2016

Slik så den opprinnelige Ford Mustang Shelby GT350-H fra 1966 ut. FOTO: Pixabay

Slik så den opprinnelige Ford Mustang Shelby GT350-H fra 1966 ut. FOTO: Pixabay