Mr. Bitcoin ansatt i Regnskap Norge

regnskap norge Mr. Bitcoin, Bjørn Kienholz Bjercke.

Bjørn Kienholz Bjercke er ansatt som seniorrådgiver i Regnskap Norge. Han har mer enn 20 års erfaring med IT-løsninger, hvorav 12 år fra bank- og finanssektoren. Kryptovaluta har han jobbet med siden 2013.

– Det er spennende at Norges ledende ekspert på feltet har valgt å begynne hos oss. Ny teknologi representerer både muligheter og trusler for våre nær 9000 medlemmers kunder, og med Bjørn på laget vil de kunne yte dem enda bedre rådgivning, sier administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge.

Fokus på sikkerhet

Kienholz Bjercke var tidlig ute med å adoptere blockchain-teknologien og har jobbet med dette i ulike virksomheter som Rett IT, Centaurify, Iagon og Sopra Steria. Dessuten har han holdt utallige foredrag, og han har skrevet mange artikler om kryptovaluta og sikkerhet. Han har også bistått Økokrim og flere finanstilsyn i utlandet med avsløring av svindel, og de siste årene har han vært fødselshjelper for flere oppstartsbedrifter.

– Jeg gleder meg veldig til å heve medlemmenes allerede store kompetanse på kontroll, datasikkerhet og betalingsløsninger. Sikkerhet står i høysetet, og risikoen for datainnbrudd må minimeres. Dessuten skal jeg passe på at medlemmene er oppdatert på det som kommer av ny kryptovaluta og digitale sentralbankpenger, sier Kienholz Bjercke.

Bjerckes LinkedIn-profil har en rekke sentrale bransjepersoner kommet med anbefalinger (recommendations). De trekker fram hans store kunnskap og pedagogiske evner. Blant annet skriver Fabrice Gürmann som er Blockchain, Data & AI Principal i Microsoft:

– Bjorn was a key person to help myself expanding the knowledge in Blockchain. Not only on a technical level but also on a philosophical level. Additionally, it was impressive how unegoistically Bjorn shares the credits for the work, which should be a standard in every company.