Her er fem populære robotstøvsugere for ulike husholdningsbudsjett

Er du lei av å støvsuge? Da bør du vurdere å bestille deg en robotstøvsuger. Bildet viser en Neato Botvac D6 Connected, spesielt velegnet for for husdyreiere og allergikere.

Ikke mange liker å bruke tid på støvsuging i en ellers så stressende hverdag. Vit da at en robotstøvsuger kan gjøre jobben for deg, slik at du får tid til å gjøre andre ting i stedet.

Annonse

Har du småbarn eller husdyr?

Er du eller noen i familien allergisk eller følsom mot støv?

Er du lei av å støvsuge?

Svarer du ja på ett eller flere av disse spørsmålene, bør du vurdere å skaffe deg en robotstøvsuger.

Her finner du fem av de mest populære robotstøvsugere på markedet i dag, til priser fra 2790 til 10.099 kroner, rangert fra dyrest til billigst.

iRobot Roomba 966 – Roomba 9 serien er 9 ganger testvinner: 10.099 kroner

[annonse]

 • Høykapasitets poseløs støvbeholder på 0,6 liter
 • Fanger opp støv i hjørner
 • Opptil 50 prosent mer effektiv rengjøring enn 600- og 700-seriene
 • Light-Touch bumper med infrarøde sensorer 

Med en robotstøvsuger fra iRobot slipper du å gjøre støvsugerjobben selv. I stedet har du en liten hjelper som tar jobben for deg. Når den går i gang, er den diskre. Faktisk har den et lydnivå på kun 58 dB. På fullt oppladet batteri kan den støvsuge i opptil én time og 15 minutter, og det tar kun to timer å lade den helt opp igjen.

Robotstøvsugeren har også en «virtuell vegg»-funksjon, som gir deg mulighet for å avgrense døråpninger, trapper e.l. Når roboten møter en virtuelle vegg, vil den automatisk snu og kjøre i en annen retning.

Her kan du bestille iRobot Roomba 966 (Fri frakt. Leveringstid: 2-5 virkedager)

Electrolux PI92-6DGM – Opptil to timers batteritid: 7999 kroner

[annonse]

 • 0,7 liter poseløs støvbeholder
 • Når frem til trange steder, helt inn i hjørnene og rengjør langs veggene
 • Med Purei-appen kan du fjernadministre de områdene roboten skal rengjøre og til hvilke tider

Det er ikke nødvendig å fjerne gjenstander fra gulvet før rengjøring med PI92. Laser- og kamerabaserte detektorer kartlegger rommet, skanner posisjonene til møbler og gjenstander og planlegger en tilpasset rengjøring.

Lydnivået ligger på 75 dB, vesentlig lavere enn de fleste tradisjonelle støvsugerne.

Når den er ladet helt opp, kan roboten kjøre i to timer. Og det tar kun to timer å lade den helt opp igjen.

Her kan du bestille Electrolux PI92-6DGM (Fri frakt. Leveringstid: 2-5 virkedager)

Neato Botvac D7 Connected – Robotstøvsuger for dyreeiere og allergikere: 5690 kroner (nedsatt til 4999 kr frem til 31.05.20)

[annonse]

 • Plukker effektivt opp dyrehår og allergener
 • Perfekt for store hus – 2 timer batteritid med hurtiglading
 • Klarer dørterskler på 1,9 cm
 • Smart lasernavigasjon med sonerengjøring

Neato Botvac D7 Connected er en selvgående robotstøvsuger som nøyaktig rengjør hele leiligheten eller etasjen og er velegnet for husdyreiere og allergikere. Takket være det store børstehodet, sidebørsten og filteret plukker den effektivt opp dyrehår, støv, smuss og allergener.

Utstyrt med lasernavigasjon med mulighet for å lage et kart for hver etasje og sette opp grenselinjer rundt f.eks. husdyrets matskål. Tidsinnstill rengjøringen i appen på mobilen eller smartklokka, eller talestyr den med f.eks. Google Assistant.

Kåret til nest beste robotstøvsuger av det svenske forbrukermagasinet Råd & Røn. Hele 57 produkter fra 21 forskjellige produsenter ble grundig testet.

Her kan du bestille Neato Botvac D7 Connected (Fri frakt. Leveringstid: 2-4 virkedager)

Xiaomi Roborock S5 Max – Selvgående støvsuger med våtmopping: 5390 kroner

[annonse]

 • Dekker 200 kvadratmeter
 • Takler dørterskler på opptil 2,0 cm
 • Batteritid på 2,5 timer
 • Stillegående: Kun 62 dB
 • Sugekraft på 2000 Pa

Selvgående robotstøvsuger med våtmopping som nøyaktig rengjør hele leiligheten eller etasjen. Takket være de opphøyde hjulene passer den for samtlige gulv og de fleste matter, og den kan også komme seg over dørterskler med høyde på opptil to centimeter.

Rengjør i opptil 150 min per lading, og i store hjem kan den sørge for å lade seg selv etter en stund for senere å kunne støvsuge ferdig. Støtte for talestyring via Google Assistant og Alexa – perfekt for f.eks. å kunne stoppe den umiddelbart uten mobilappen.

Her kan du bestille Xiaomi Roborock S5 Max (Fri frakt. Leveringstid: 2-4 virkedager)

Cleanmate S990 – Avansert og stillegående robotstøvsuger: 2790 kroner

[annonse]

 • Romavlesning med laser
 • 15 stk IR- og etasjesensorer
 • 2 timers rengjøringstid
 • Smarte app-funksjoner

En inkludert app gjør at du enkelt kontrollerer roboten din med mobilen, og bestemmer akkurat når du vil den skal aktiveres. Cleanmate S990 skanner omgivelsene sine og lagrer alle bevegelser i et kart, slik at den rengjør mest mulig effektivt og ikke støvsuger samme plass flere ganger.

Cleanmate S990 er utstyrt med laser, light touch-sensorer, IR-sensorer og trappetrinnssensorer, som alle bidrar til at robotstøvsugeren jobber på en tryggere og mer effektiv måte enn tidligere. Den er også utrustet med to innovative støvbeholdere med store HEPA-filtre, hvorav den ene er en kombinert støv- og vanntank med innebygd justerbar vannpumpe, som sammen med en effektiv rullebørste alltid sørger for et best mulig resultat.

Her kan du bestille Cleanmate S990 (Fri frakt)