Gladnytt: 500 gratis fiskestenger får nye eiere

fiskestenger Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Søknadene om gratis fiskestenger strømmet inn. Nå er 50 fornøyde foreninger plukket ut til å spre fiskefeber sammen med Statskog.

Statsforetaket inviterte i juni lag og foreninger til å inspirere barn og unge i Norge til fiske. Totalt 500 komplette kvalitetssett med stenger lå i potten, med en verdi på totalt om lag en halv million kroner. Nå er det klart hvem som er de heldige vinnerne.

– Vi fikk kjempemange gode søknader og knallhard prioritering har gitt konklusjonen, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Settene med ti stenger går i disse dager ut til vinnerne. Statskog deler samtidig en fiskeskole-video som er spesialtilpasset de unge.

– Det er morsommere å få prøvd seg med skikkelig utstyr, og vi håper stengene kommer mange til gode. Men husk at det er veldig kjekt å få litt hjelp av noen voksne når det floker seg til, sier Skillingstad.

En del av Statskogs samfunnsoppdrag er å gjøre fiske tilgjengelig i Norge. I tillegg til et enkelt og rimelig fiskekort som gjelder i 60 000 fiskevann, kan barn og unge opp til 20 år fiske gratis i Statskogs vann.

– Fiske er billig, bærekraftig, spennende og god folkehelse, så vi har absolutt plass til flere som blir bitt av basillen, sier Skillingstad.