Gjør smarthus enda smartere – Kan kutte strømforbruket

elko ELKO Smart-appen. Foto: ELKO.

Med den nyeste oppdateringen fra ELKO Smart kan du nå se strømforbruket ditt ned på enhetsnivå og du får også personlige tips til hvordan du kan kutte forbruket, uavhengig om det er varmekablene, dusjing eller gaming som er det store strømsluket hos deg.

Alle med ELKO SmartTag, som gir sanntidsoversikt over strømforbruket, vil med den nye integrasjonen Eliq se nøyaktig hvor de bruker strøm og hvor mye de ulike apparatene bruker til enhver tid.

– Dette er en oppdatering som gjør det enda lettere å få kontroll og oversikt over strømforbruket i boligen din. Gjennom Eliq-integrasjonen vil systemet rett og slett lære seg å kjenne huset og deg på en helt annen måte enn tidligere, sier produktsjef i ELKO, Christoffer Borgersen Strand.

Han forteller at ELKO Smart, ved hjelp av teknologien til Eliq, vil gi deg tilpassede råd til hva du kan gjøre annerledes for å bli mer energieffektiv. Dette kan være alt fra enkle tips om å dusje mindre og skru av varmekablene om natten, til større tips som å gå til anskaffelse av solceller på taket.

Oversikten over forbruk og de personlig tilpassede rådene vil du finne i ELKO Smart-appen. Her vil du også kunne sammenligne deg med andre, og se om du bruker mer eller mindre strøm enn hva som er vanlig for tilsvarende boliger.

Borgersen Strand tror Eliq-integrasjonen vil føre til betydelig lavere strømforbruk for de av ELKO Smart-kundene som ønsker å ta grep over strømforbruket.

– Du vil i mye større grad kunne ta valg basert på innsikt og ikke bare en antagelse. Vi gjør det rett og slett mye enklere å automatisere forbruket ditt basert på dine behov, forteller Borgersen Strand.

Han forteller at det fra man oppdaterer vil ta en måned før man ser nøyaktig innsikt i forbruket. Dette skyldes at systemet trenger tid til å lære seg hjemmet og bruksmønsteret ditt før klarer å gi en nøyaktig presisjon på hvor strømmen går.

– Etter en måned vil du kunne se hvor mye strøm som går til gamingen til barna, om robotgressklipperen din bør lades på andre tidspunkter eller om TV-en som står på standby egentlig bør skrus helt av.