Fem tips til hvordan du kan spare strøm

pr-o OnePlus 10T. Foto: OnePlus.

Med stigende strømpriser og en kald vinter i vente, kan det være lurt å tenke på hvilke strømslukere du har i hjemmet.

Teknologiselskapet OnePlus deler sine beste sparetips til å håndtere de høye strømregningene.

Det har vært mye snakk om nordmenn som vasker klær om kvelden, dusjer kortere og skrur av lysbryteren i rom man ikke bruker som følge av de stigende strømprisene.

– Smarttelefonene har strømbesparende tiltak som kan komme til nytte dersom du ønsker å redusere strømregningen. Mange nordmenn lader smarttelefonene sine om natten mens de sover, men de fleste nye smarttelefonene i dag trenger ikke så lang ladetid. Noen trenger bare ti minutters ladning for å komme gjennom en dags bruk, sier Marie Dam Feldborg, nordisk markedsdirektør i OnePlus.

Nedenfor gir OnePlus noen gode råd om hvordan norske forbrukere kan spare strøm:

  1. Ikke lad telefonen om natten. De nyeste batteriene i smarttelefonene lades lynraskt. Det er bortkastet strøm.
  2. Slå av unødvendige funksjoner på telefonen. Det er mange programmer og innstillinger som kan spare strøm. Du kan for eksempel skru ned lysstyrken, lukke apper som kjører i bakgrunnen og slå av bluetooth og Wi-Fi hvis du ikke bruker det.
  3. Lån en stikkontakt når du er på kafé, på skolen eller på jobb. Kjøp en ekstra lader så har du alltid en lader med deg og benytt deg av de mange stikkontaktene der du er.
  4. Trenger du å la telefonen ligge i sekken under et møte eller i en forelesning? Sett den i flymodus. En telefon der skjermen ikke er aktiv kan holde på strømmen i opptil flere dager.
  5. Last ned apper slik at du kan holde øye med strømprisene. Strømprisen varierer, og det er ofte billigst om natten. Det finnes en rekke apper som kan hjelpe deg med å finne de billigste tidspunktene.