Fem måter å gjøre kontoret mer bærekraftig

Illustrasjonsbilde: Pixabay

Det er mange gode grunner til å overveie å gjennomføre bærekraftig tiltak i virksomheten eller på hjemmekontoret. Les mer om det her.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Bærekraftige tiltak er selvsagt bra for miljøet, men de kan dessuten redusere kostnadene når det gjelder energikostnader, forbedre ansattes helse og tilfredshet, samt tiltrekke seg kunder som ønsker å gjøre forretninger med bærekraftige selskaper.

Hvordan gjøre kontoret mer miljøvennlig

Velg bærekraftige leverandører

Mange leverandører er klare over at kundene leter etter grønne produkter. Ta derfor en kikk på hva bedriften din kjøper regelmessig og se om det kanskje finnes et mer bærekraftig alternativ. Tenk på hvor langt produktene reiser for å nå deg, og se om det er et lokalt selskap som tilbyr et lignende produkt for å redusere CO2-avtrykket ditt.

Hvis dere for eksempel handler stort inn med kontorrekvisita, så kan https://www.staples.no være det rette for dere. Staples er et firma som har integrert bærekraft i alle deler av bedriften, og som blant annet også hjelper kundene sine til å bli mer bærekraftige. Høres det ikke ut som noe for deg eller dere?

Bli papirløs

Mange organisasjoner er godt på vei til å bli papirløse, men for noen selskaper er det ikke mulig å kutte papir helt. Hvis dette er tilfelle, bør du sørge for å resirkulere alt papir og endre innstillingene på printerne, slik at papiret skrives ut på begge sider.

Resirkulering

Dette er en av de enkleste måtene å gjøre kontoret mer miljøvennlig. Sett opp resirkuleringsbokser rundt kontoret, med dedikerte esker for glass, papir og plast, hvis bedriften deres samler inn dette separat.

Blekkpatroner bør også samles separat, mens elektronisk avfall som gamle skjermer, skrivere, datamaskiner og kabler også kan avleveres på miljøstasjonen og resirkuleres via disse.

Reduser energibruken

Det er ikke bare godt for miljøet at man reduserer strømregningen, men også for selskapets økonomi. Her er noen raske og enkle måter å spare energi på kontoret:

  • Forsikre deg om at kontortemperaturen din har den rette balansen mellom komfort og pris ved å sette termostaten noen grader lavere om vinteren og noen få grader høyere om sommeren.
  • Gå rundt på kontoret og se hvilke områder som blir oppvarmet eller avkjølt unødvendig, for eksempel lager- og oppbevaringsområder.
  • Installer energieffektive lys på kontoret og vurder sensorlamper for bad og andre steder som ikke trenger konstant lys.
  • Lukk applikasjoner du ikke bruker regelmessig på datamaskinen din, og endre innstillingen slik at de ikke åpnes ved pålogging.

Planter

Å tilføre litt ekstra grønt på kontoret ditt kan gjøre ansatte lykkeligere og mer effektive. En studie har vist at når levende planter aktivt velges til arbeidsplassen, da øker produktiviteten med 15 prosent.

Planter avgir dessuten oksygen og reduserer luftforurensning, noe som gjør luften på arbeidsplassen renere og sunnere å puste inn. Mange planter kan også redusere støyforurensning, noe som er spesielt viktig i åpne kontorlandskap.