Få råd til drømmeferien med disse 3 sparetipsene

Illustrasjonsbilde: Unsplash

Uansett om du fantaserer om å slenge deg i en hengekøye på en tropisk strand, vandre i fjellene i Peru eller stå på ski i Alpene, er det én ting du skal ha kontroll på før du reiser: økonomien.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Ikke alle er så heldige å ha nok penger på kontoen til å kunne kjøpe drømmereisen når de vil. Mange er nødt til å legge litt til side med jevne mellomrom, slik at man til sist har nok penger til å kjøpe reisen. Det kan være utfordrende å spare penger, og derfor gir vi deg her tre tips til hvordan du kan spare penger og dermed raskere få råd til drømmeferien.

Mye inspirasjon på nettet

Det finnes mange steder man kan drømme å reise til, og nettet er alltid full av inspirasjon til nye eventyr. Reiseselskaper som Escapeaway.no bugner av gode tilbud, og man kan ofte finne fantastiske tilbud til eksotiske steder. Men før man kan reise, blir man jo nødt til å spare litt. 

Gå gjennom forbruket ditt og spar mer penger

Ved å se nærmere på forbruket ditt, vil du raskt kunne oppdage stedene der det er penger å spare. I en periode kan du for eksempel skrive ned hvilke utgifter du har hatt. Etterpå kan du ta en titt på listen og sannsynligvis oppdage noen områder der du bruker mer penger enn du egentlig trodde. Hvis du for eksempel ser du bruker flere hundre kroner til kaffe på farten i måneden, kan det være smart å skjære litt ned på denne utgiftsposten og heller legge kaffepengene til side. 

Bestill reise utenfor sesongen

Hvis du har mulighet til å være fleksibel i forhold til når du kan dra på ferie, kan det være mange penger å spare. I tillegg til å få en billigere pris ved å bestille utenfor sesongen, er det også andre fordeler forbundet med ferier utenfor høysesongen. 

For det første unngår du de mange menneskene som ofte valfarter til de populære feriemålene hvert år. Dette betyr at du vil kunne nyte freden og roen og besøke de lokale severdighetene uten å være sammen med et hav av mennesker. 

For det andre er det ikke bare selve ferieoppholdet som blir billigere. Restauranter, attraksjoner og lokale markeder har også lavere priser utenfor sesongen.