Er slankeoperasjoner kostbare?

Bilde: Marek Studzinski/ Pixabay

Den dårlige nyheten er: Ja, det er kostbart. Den gode nyheten er at det er gode grunner til at det er kostbart, og at du kan finne steder som tilbyr billigere priser uten at det går ut over kvaliteten.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Ja, men hvorfor?

Årsaker til at slankeoperasjoner er kostbare:

  • Et komplisert kirurgisk inngrep. Det koster å utføre en operasjon, og jo mer omfattende operasjonen er, desto større blir kostnaden.
  • Dyktige kirurger vokser ikke på trær og de er ikke billige, men de er verd hver eneste krone.
  • Helsestell og sykehusopphold koster også penger.
  • Helsestell før og etter operasjonen. Tross alt er det ikke bare operasjonen du får. Du får også helsestell før og etter operasjonen, noe som er like viktig som de få timene med selve operasjonen.

Bilde av Fernando Zhiminaicela fra Pixabay

Undersøk ulike muligheter

Begynn i det små. Undersøk mulighetene i hjemlandet ditt. Kanskje det finnes aktuelle støtteordninger, eller kanskje du kvalifiserer for en gratis operasjon. Undersøk hvor mye du må veie, og vei deg på vekten for å se om du kvalifiserer.

Undersøk også mulighetene i utlandet. Det er flere europeiske land som har flere titalls år med erfaring når det gjelder slankeoperasjoner, for eksempel Tyskland, Sveits og Latvia. Denne erfaringen betyr også at de har utarbeidet hvordan de skal tilby maksimal service til en mer fornuftig pris.  Og som vi alle vet, alt er billigere i bulk. Klinikker som utfører et fåtall operasjoner, må betale mye mer for å dekke utgiftene sine, enn klinikkene som utfører disse operasjonen på daglig basis, og har gjort det i flere tiår. 

Start planleggingen og start sparingen

Kontakt klinikken og prat med deres konsulenter. Fortell fastlegen din, eller for eksempel en ernæringsfysiolog, om planene dine og be dem om råd. Undersøk hvor mye du må betale (inkludert eventuelle reisekostnader, forsikring m.m.). Vurder hvor mye du klarer å spare hver måned, og be venner og familie om hjelp til å dekke kostnadene.

Be om hjelp

Muligens finnes det støtteordninger som hjelper deg. Hvis du er en person med helseproblemer tilknyttet anormal overvekt, så kan det for eksempel finnes medisinske støtteordninger som bidrar med delfinansiering. Det kan hende at dine venner ønsker å hjelpe eller sponse deg. Spør også klinikken din, siden de jobber med dette på en daglig basis.

Bilde av Tumisu fra Pixabay

Kontakt klinikken

Be om mulige rabatter eller nedbetalingsplaner. Be om generell rådgivning. Klinikken vet hvordan folk gjør det og hvordan det gjøres på best mulig måte. De gir deg råd. Prat med mer enn én klinikk, og sammenlign de ulike fordelene og ulempene. Dette er en stor avgjørelse og den bør ikke tas basert på et innfall.

Bilde av StartupStockPhotos fra Pixabay

Dette er en investering i fremtiden din. Selv om vi virkelig beklager at slankeoperasjoner ikke er lett tilgjengelig for alle som har behov for det på grunn av kostnaden, så håper vi også at vi har gitt deg litt klarhet og et håp. Før du gir opp, vennligst kontakt oss via Overvekts-operasjoner.no for en prat. Oftest kan vi finne en løsning sammen.