Dette er de mest populære reisemålene for bryllupsferien

ILLUSTRASJONSFOTO: Australiareiser AS

Sommerhalvåret er høytid for bryllup, og for mange toppes denne feiringen med en romantisk tur i etterkant. Mens våre foreldre kanskje nøyde seg med en Europatur, drømmer dagens bryllupspar om kombinasjonsreiser til fjerne og eksotiske reisemål.

– Det var lenge tradisjonelle «paradisdestinasjoner» som Maldivene, som tronet listen over mest populære reisemål for bryllupsreiser. Da var gjerne formålet med bryllupsreisen å gjøre minst mulig, og å omringes av mest mulig skjønnhet, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo til Pengenytt.

I dag ser vi derimot en økende trend på en litt annerledes form for bryllupsreise, skal vi tro Apollo. Vi velger mer eksotiske reisemål, som Sri Lanka, Vietnam, Dubai og Mauritius, og vil gjerne ha mer ut av reisen enn avkobling.

KommunikasjonsrådgiverBeatriz Rivera i Apollo. FOTO: Apollo

Kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo. FOTO: Apollo

– Bryllupsreisen skal jo være et minne vi bærer med oss livet ut, derfor er det også en ferie vi gjerne ønsker å legge det lille ekstra i: Vi vil ikke bare slappe av på et romantisk hotell lengre, vi vil oppleve noe spennende sammen også, sier Rivera.

Sjekk ut Pengenytts Facebook-konkurranse: Vinn Bose hodetelefoner til 3500 kr

Populært med kombinasjonsreiser

Kommunikasjonsrådgiveren utdyper at stadig flere derfor velger kombinasjonsreiser når de skal på bryllupsreise.

Det kan enten være i form av to ulike reisemål, eller en uke med sol og bad på et eksklusivt hotell kombinert med en uke safari eller rundreise.

– Hos oss ser vi at Sri Lanka er destinasjonen som øker mest i popularitet når det kommer til bryllupsreiser: Her kombinerer de aller fleste en uke på ett av våre hoteller med en ukes rundreise – eller så kombinerer de Sri Lanka eller Thailand med et annet reisemål, som for eksempel Dubai, sier Rivera.

Ikke alle velger å reise halve jorden rundt på bryllupsreise. Det er fortsatt en del som nøyer seg med Europa, og der er det spesielt en øy i Hellas som frister.

– I Europa er det definitivt Santorini som troner listen. Vakrere eller mer romantisk enn det blir det jo nesten ikke, påstår Rivera.

Les også: Syv råd som holder bryllupskostnadene nede

Artikkelen fortsetter under bildet

Bildet viser bassengutsikten fra et av hotellene til Apollo på Sri Lanka. FOTO: Apollo

Bildet viser bassengutsikten fra et av hotellene til Apollo på Sri Lanka. FOTO: Apollo

Unikhet og god service viktig for valg av destinasjon

Pengenytt spurte også kommunikasjonsrådgiveren om hva brudeparene la mest vekt på når de valgte ut destinasjonen, og fikk følgende til svar:

– I jakten på den perfekte destinasjonen legger majoriteten av brudeparene vekt på at reisemålet er eksotisk og unikt, at hotellet er luksuriøst, romantisk og/eller idyllisk og byr på førsteklasses service like mye som at det har en vakker beliggenhet.

– God mat og drikke og en rolig atmosfære på destinasjonen er også viktig, og som nevnt tidligere: nå i større grad enn tidligere at det er mulig å kombinere, enten med en rundreise, safari eller en annen destinasjon.

Les også: Sjekk fastrente-fellen i disse bankene

Fijireiser: Nordmenn vil ikke treffe naboen

Martin Dahl Jespersen i Stillehavsspesialisten Fijireiser merker at nordmenn har fått bedre økonomi og blitt mer reisevante. Det gir seg blant annet utslag i mer eksotiske i valget av bryllupsreiser.

– Kanskje handler det om å komme til et sted som naboen hvertfall ikke har vært? Ha en reise å fortelle om? Vi merker i alle fall en økende interesse for Stillehavet med Fransk Polynesia og Bora Bora som førstevalg. Men også Cook Island med de vakre øyene Rarotonga og Aitutaki er attraktive for de som skal på bryllupsreise til Stillehavet, sier Dahl Jespersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stadig flere reiser lenger i jakten på den perfekte bryllupsreisen. FOTO: Australiareiser AS

Stadig flere reiser langt i jakten på den perfekte bryllupsreisen. FOTO: Australiareiser AS

Aktiv bryllupsreise

Dahl Jespersen anbefaler Australia eller New Zealand i kombinasjon med en Stillehavsøy.

– Fiji ligger for eksempel bare en tre timers flyreise fra Sydney, og mange kombinerer en rundreise i Australia med en romantisk uke her, sier han.

Maren Thjotta i Ticket Feriereiser mener at paradisøyer alltid er populære, men at reisemålet avhenger av både budsjett og interesser. Det som er gjengående er at man ønsker seg en luksuriøs reise.

Ticket merker også at flere bryllupspar velger en opplevelsesferie i kombinasjon med en uke i paradis.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook