Dagene med de billigste flybillettene

Du kan spare mange penger på å bevisst velge hvilke dager du flyr på. Foto: Jerry Zhang/ Unsplash

Flybilletter svinger utrolig mye i pris; nesten som et fly i turbulens. Ved å velge bestemte tidspunkt å fly på, kan du spare mye penger neste gang du skal ute å reise.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Flyselskaper bruker dataprogrammer for å sette priser basert på en kompleks blanding av faktorer, inkludert konkurranse, etterspørsel, økonomi, sesong, skatt og alt mulig annet. Derfor er det nesten umulig å forutsi nøyaktig hvor billettprisene vil falle på en gitt dag i året og hvilke som vil være de billigste eller beste dagene å fly på.

Men takket være en håndfull nettsteder som samler inn data basert på alt fra direktebestillinger til historiske studier av publiserte priser, er det mulig å analysere priser og i det minste få en generell idé om de dyreste og billigste dagene å fly på i løpet av året.

Vinter/ lavsesong

De billigste dagene å fly på er uten tvil i lavsesongen. Men dette vil imidlertid variere avhengig av destinasjonen din, hovedsakelig på grunn av været.

Fordi sommeren er den mest populære turistsesongen for et overveldende antall feriesteder, er vinteren en god tid å prøve å finne billige flybilletter. Se for eksempel etter billetter til steder som tiltrekker seg store mengder turister om sommeren, som Europa, Canada og de fleste amerikanske destinasjoner (unntatt skiområder, Florida og Hawaii).

Bortsett fra påskeferien og Thanksgiving i USA, er vår og høst også gode tider for å finne rimelige priser til disse destinasjonene.

Men dette er selvfølgelig bare en tommelfingerregel, og av og til kan det komme et supertilbud ut av det blå – også i høysesongen. Da gjelder det bare å slå til så fort som mulig. Og hvis man ikke har nok penger på kontoen akkurat da, så kan en løsning være å søke om et lite lån. Hvis du overveier å ta et lån, så er det viktig å benytte seg av en sammenligningsside, som for eksempel Privatlån24.

Tirsdag og onsdag

Med mindre du er synsk, er det umulig å forutsi hvilken bestemt dag det er billigst å fly på. Selv om du kunne måle data fra tidligere år for å finne ut hvilken dag som hadde de laveste prisene for din reise, er det ingen garanti for at det vil være det samme året etter.

Reiseksperter er likevel generelt enige om de billigste ukedagene. Den anerkjente reisesiden Airfarewatchdog, SmarterTravels søsterside, sier tirsdager og onsdager er de to beste ukedagene å fly hvis du vil spare penger.

Torsdager og lørdager

De neste billigste ukedagene å fly på er torsdag og lørdag. Lørdag kan høres ut som en populær – og derfor kostbar – dag å fly på. I virkeligheten foretrekker de fleste reisende å komme tilbake fra ferien på søndager for å gjøre ferien så lang som mulig. De mest 

populære dagene for forretningsreisende er imidlertid mandag og fredag.

Undersøk selv

Det beste du kan gjøre, er å undersøke flere forskjellige sammenligningssider for å finne de billigste og beste billettene for deg. Det finnes en rekke slike tjenester, som for eksempel Travelmarket, Momondo, Supersaver og mange andre. Gjør deg selv en tjeneste, og bruk litt ekstra tid på å finne de billigste billettene neste gang du skal ut og reise. Det kan fort lønne seg!