Coop utbetaler rekordhøyt kjøpeutbytte til sine medeiere

coop Coop kuponger. Foto: Coop Norge.

Coops medeiere i samvirkelagene får i disse dager utbetalt over 1,3 milliarder kroner i kjøpeutbytte. I tillegg har medeierne fått kupong- og medlemskupprabatter som utgjør 1,2 milliarder kroner. Coops medeiere får dermed en rekordhøy samlet medlemsnytte på over 2,5 milliarder kroner for 2022.

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer. I Coop er vi stolte over å være annerledes, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte. Det skal lønne seg å velge Coop, sier Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge.

Fordelene for de over 2 millioner medeierne i Coop beløp seg til totalt 2,5 milliarder kroner i 2022, hvorav 1,3 milliarder kroner utbetales som kjøpeutbytte til den enkeltes medlemskonto. De resterende 1,2 milliarder kronene har medlemmene fått glede av i form av besparelser fra rabattkuponger, medlemskupp og andre medlemsfordeler.

Medeierne er de beste kundene

Coop eies av kundene selv gjennom deres medlemskap i et av de 59 samvirkelagene i Norge. Coops medeiere får kjøpeutbytte på minst én prosent på alt de handler i dagligvarebutikkene og byggevarehusene, i tillegg til ekstra medlemsbonuser og rabatter.

Tidlig i 2022 passerte Coop i Norge to millioner medeiere i samvirkelagene.

– Medeierne er våre beste og mest lojale kunder, og vi tror på deling med våre medeiere som sammen har bidratt til at vi kan betale ut et kjøpeutbytte som nok en gang topper fjorårets utbetaling, sier Dyngeseth.

I løpet av fjoråret fikk Coop i Norge 107 076 nye medeiere. Av disse er 35 prosent under 30 år, og over 57 prosent under 40 år.

– Det er en utvikling vi har sett over flere år at stadig flere yngre blir medeiere i Coop. Mange er opptatt av delingsøkonomi og de vet at de kan spare mye ved å benytte seg av fordelene som følger med å være medeier i Coop, sier Dyngeseth.

Populært med familiemedlemskap

I mars introduserte Coop en helt ny løsning som ga medeiere mulighet til å la hele familien spare opp kjøpeutbytte sammen.

– Det innebærer at alle som er medeiere i et samvirkelag kan invitere familiemedlemmer, som ikke er medeiere fra før, til å spare kjøpeutbytte sammen, sier Dyngeseth.

Familiemedlemmer får sin egen versjon av Coop-appen eller sitt eget medlemskort. Som familiemedlem har man tilgang til mange av Coops gode medlemsfordeler, som blant annet medlemskupp, kuponger og Coopay. Hele 164 921 familiemedlemmer ble rekruttert av Coops medeiere i 2022.

– Det er gledelig å se at så mange ser verdien av familiemedlemskap, det viser at dette er noe medeierne våre ønsker, sier Dyngeseth.