Billigere forsikring og enklere for ansatte å bruke firmabilene privat

slaeger Billigere forsikring og enklere for ansatte å bruke firmabilene privat. Foto: ABAX.

Med elektronisk kjørebok blir det enkelt å beskatte Corettos ansatte riktig for privat kjøring. Samtidig får bedriften billigere forsikring fordi de deler samlet kjøredata anonymt med Tryg Forsikring.

Etter å ha brukt elektronisk kjørebok i flere år, fikk Thomas Lilleland et tips om å ta smart oppfølging av firmabilene enda et steg lenger.

Følger myndighetenes krav

Thomas Lilleland er sjefen for Coretto AS, et firma som driver med elektriker- og rørleggertjenster, samt byggdrift og eiendomsforvaltning i Rogaland. Siden firmaet startet opp i 2018, har han alltid vært opptatt av at ting skal gjøres ordentlig.

– Det er viktig for oss at vi oppfyller krav fra myndighetene og er ryddige i jobben vår. Det ligger i navnet vårt, Coretto. Det er italiensk og betyr korrekt. Det er viktig for oss at vi oppfyller krav fra myndighetene og er ryddige i jobben vår. Derfor har vi brukt elektronisk kjørebok fra ABAX helt fra oppstarten, sier Thomas Lilleland i Coretto AS.

Gjør beskatning av privatkjøring enkelt

En viktig del av jobben hans er å holde oversikt over hvordan firmaets biler blir brukt. Til dette bruker de en elektronisk kjørebok fra ABAX. Denne gir dem full kontroll på kjøringen, og hjelper dem å skille mellom jobbkjøring og privat bruk.

Firmaets biler er nemlig ikke bare viktige for jobben, men de ansatte kan også bruke dem privat og skatte riktig for bruken.

– Med presis logging av kjøring kan ansatte ta firmabilen med seg hjem og bruke den privat, og skatte for bruken på riktig måte. Firmabilene er viktige både på jobb og privat. Som servicebedrift er vi avhengig av å få med oss verktøy og reservedeler ut på jobb. Og så er firmabil et gode for den ansatte privat. Med presis logging av kjøring kan ansatte ta firmabilen med seg hjem og bruke den privat, og skatte for bruken på riktig måte, forteller Thomas.

Blir belønnet for ansvarlig kjøring

Nylig oppdaget Thomas enda en fordel med elektronisk kjørebok. Etter en prat med sin kontakt i ABAX, fikk han vite at de kunne få en helt ny type forsikring for firmabilene. Dette fordi de har bevist at de kjører pent og ordentlig.

Sensorene i ABAX-brikken fanger opp de viktigste delene av hvordan bilene blir kjørt. GPS gir de grunnleggende dataene til elektronisk kjørebok. I tillegg kommer for eksempel akselerasjon, bremsing, svinging og tomgangskjøring.

En smertefri prosess å komme i gang

Forsikringen er spesielt designet for firmaer som Coretto, som kjører på en ryddig, miljøvennlig og trygg måte. Fordi forsikringen er basert på dataene fra kjøreboka, er det mindre styr for dem som skal forsikre bilene.

– Prosessen gikk veldig smertefritt. Jeg hadde en samtale med rådgiveren, og fikk sagt hva som var viktig for oss og hva vi skulle forsikre. Deretter ordnet hun alt, så det var veldig liten innsats fra min side. Det satte jeg stor pris på, sier Thomas med et lurt smil.

Enkelt å holde oversikten

Thomas er veldig fornøyd med den nye forsikringen. Han syntes det var enkelt å bytte over til den nye forsikringen, og likte spesielt godt den digitale portalen hvor han kan holde oversikt over forsikringene for de ulike selskapene i Coretto AS.

– Vi har en egen portal for hvert enkelt selskap. Oppsettet var enkelt, og det er lett å holde oversikten adskilt for de ulike selskapene. Den er mye ryddigere og enklere å bruke enn den gamle løsningen. Denne portalen er ryddigere enn det vi hadde før. Det er lettere å manøvrere, og langt mer brukervennlig, avslutter Thomas.