Barnehagestreiken trappes opp

delta Forbundsleder i Delta, Trond Ellefsen.

Delta tar ut ytterligere 37 medlemmer i streik for rettferdig pensjon i PBL-barnehager fra onsdag 9. november.

Delta tar i denne runden ut medlemmer i streik i tre barnehager i Bergen, Askøy og Øygarden. Fra før er Delta i streik i 10 barnehager i Trondheim, Karmøy, Sandnes, Ullensaker og Oslo. Også her trapper Delta opp fra 9. november. I alt vil 90 medlemmer i 13 barnehager være i streik fra onsdag.

– Det er helt nødvendig å trappe opp uttaket. PBL har ikke vist noen vilje til gi de ansatte en rettferdig pensjon. Alt vi ber om er like gode pensjonsvilkår som i del fleste andre barnehager, både kommunale og private. Vår pensjonskamp er viktig for å rekruttere og beholde kompetanse i private barnehager, sier Trond Ellefsen, forhandlingsleder i Delta.

– Stor streikevilje

Delta har sammen med Utdanningsforbundet og Fagforbundet vært i streik i PBL-barnehager siden 17. oktober. Totalt er rundt 2400 barnehageansatte i streik og fra onsdag trappes streiken ytterligere opp.

– Det er stor streikevilje, og de barnehageansatte opplever stor støtte til streiken og forståelse for kravene. Delta beklager at streiken rammer barn og foreldre, sier Trond Ellefsen.