Automatisk strømsparing: Nå får du strømpriser direkte i appen

elko Stor lansering fra ELKO: Strømpriser direkte i appen gir deg mulighet for automatisk strømsparing.

Nå kan du styre hjemmet ditt basert på hva strømmen koster. Løsningen kvalifiserer til støtte fra Enova – også på hytta.

I 2020 lanserte ELKO sitt smarthjemsystem, ELKO Smart, som er montert i tusenvis av norske hjem. Nå får smarthjemmet til ELKO enda flere fordeler.

Automatisk strømsparing

Med en integrasjon av strømbørsen Nord Pool i ELKO Smart-appen vil du nå kunne styre strømforbruket ditt automatisk ut ifra strømprisen. Dermed trenger du ikke selv følge med på strømprisene og ta aktive valg fra dag til dag.

I ELKO Smart-appen kan du sette opp automasjoner som bestemmer hvordan hjemmet ditt skal oppføre seg.

– Med strømprisene direkte inne i appen kan du for eksempel bestemme at temperaturen hjemme skal senkes med to grader når strømprisen er på sitt høyeste. Det vil kunne kutte strømforbruket for oppvarming med rundt ti prosent, forklarer Christoffer Strand, som er produktsjef for ELKO Smart.

Et annet eksempel på en automasjon som senker utgiftene er å bestemme at varmtvannstanken ikke skal varmes opp mens strømprisen er høy.

– Mange dusjer på morgenen, og da er strømprisen gjerne høy. Men varmtvannstanken trenger jo ikke varmes opp igjen før lenger utpå dagen når prisen per kWh har falt, sier Strand.

Kvalifiserer til Enova-støtte – hjemme og på hytta

Smart strømstyring handler om å styre forbruket slik at mer av strømforbruket ditt skjer mens etterspørselen og prisen er lavere, uten at det går utover komforten i hjemmet.

Ved å investere i smart strømstyring vil du spare løpende strømkostnader, samtidig som belastning på kraftnettet blir lavere. Dette er noe staten ønsker, og det er derfor mulig å få støtte.

Som privatperson kan man få inntil 10.000 kroner fra Enova.

Med stadig flere fritidsboliger i Norge og økende krav til komfort på hytta, øker også belastningen på strømnettet i mange hytteområder. Derfor gjelder støtteordningen fra Enova også for fritidsboliger.

– For å gjøre det enkelt har vi lagd en oversikt over hvilke produkter man trenger for å kunne få støtte. Oversikten finner du på elkosmart.no, forteller Strand i ELKO.

ELKO har også lansert en strømsparekalkulator som gir et estimat på hvor mye man kan spare på å ta i bruk produkter for smart strømstyring.

Nøyaktig løsning

Det som gjør ELKO sin løsning unik på dagens marked er at den baserer seg på SmartTags. Det er små, smarte strømmålere som festes direkte på sikringene og gir et nøyaktig bilde av strømforbruket på hver enkelt kurs i hjemmet.

– Med denne løsningen får du verdifull innsikt i hvor du faktisk forbruker mest strøm. Det gir det beste grunnlaget for å sette opp strømbesparende automasjoner, eller ta smartere valg basert på innsikten du får fra systemet, forklarer Christoffer Strand.

Etterlengtet lansering

Siden lanseringen i 2020 har ELKO Smart introdusert stadig flere produkter. ELKO eier selv hele verdikjeden, fra hardware til software i appen, og tilbakemeldingen fra både brukerne og installatørene er at systemet er svært stabilt.

Selv om man lenge har kunnet styre strømforbruket sitt med ELKO Smart, er det først nå man kan sette opp automatisk styring basert på pris.

– Vi merker at det er stor spenning i bransjen på denne lanseringen. Vi tror installatørene har sett frem til å kunne tilby et smart strømstyringssystem de føler seg trygge på, der man kan få alle nødvendige produkter fra samme leverandør, sier Henriette Fischer, som er produktmarkedssjef i ELKO.

ELKO Smart har i dag en omfattende portefølje som inkluderer alt fra smart lysstyring til termostater, smarte sensorer, kameraer og røykvarslere.

– Vi fortsetter hele tiden å utvikle og optimalisere sortimentet vårt for å tilby alt man trenger til det moderne, smarte hjemmet, og folk kan vente seg flere spennnde nyheter fremover, sier Henriette Fischer.