Årlig er det mange på ferie i utlandet som havner i store problemer når de finner ut at de står uten reiseforsikring.
– En reiseforsikring MÅ kjøpes før den aktuelle reisen starter, altså før avreise, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Er reisen startet vil du IKKE få kjøpt reiseforsikring.
– Dette er egentlig veldig viktig, sier Voll. Sitter du på flyet er det for sent og det kan få alvorlige konsekvenser om det skjer en ulykke eller om du blir alvorlig syk, advarer han.
Gjensidige mottar årlig en rekke henvendelser fra personer som er blitt syke eller som har hatt en skade og lurer på om de har reiseforsikring. Flere av disse får nærmest sjokk når de får beskjed om de ikke er registrert med en gyldig forsikring.
– Nå som folk er begynt å reise igjen etter flere år med reiserestriksjoner, er det mange uten reiseforsikring, sier Voll.
Noen har i tillegg gjerne valgt å si opp forsikringen for å spare penger.
For sent: Som en kunde uten reiseforsikring fortalte i telefonen: Jeg bruker ikke penger på å kjøpe en reiseforsikring når jeg ikke trenger den. Men, nå har jeg skadet meg, og da ønsker jeg selvfølgelig en forsikring som dekker disse utgiftene.
Unge voksne kan nok være litt mer sløve, der hovedfokus ofte er lommepenger, sol, fest og moro. Her må foreldrene hjelpe til og ta ansvar og sjekke at reiseforsikringen er i orden. Fra «barnet» fyller 21 år dekkes de ikke av foreldrenes, og må de ha egen reiseforsikring.
– I enkelte tilfeller kan kostnadene rundt en alvorlig ulykke i utlandet bli på flere millioner kroner og uten forsikring kan en oppleve store problemer og bli satt i stor gjeld, avslutter Voll.
Huskerliste før ferien:
- Reiseforsikring
- Pass og eventuelt visum
- Eventuelle vaksiner
- Kredittkort
- Alt det andre