5 tips for å spare penger over julen

Annonse:

Vi vet alle godt at desember er en dyr måned og at man noen ganger bruker hele januar på å komme seg ovenpå igjen. Julen trenger ikke å sette en i økonomiske problemer, men for noen kan det være forvirrende å holde styr på budsjettet midt i gavefeiringen. Derfor har vi samlet noen gode tips til hvordan du kan spare penger over julen.

1.    Kjøp gavene på salg

Den amerikanske “ferien” Black Friday vinner mer og mer terreng i resten av verden, og selv om mange kan være imot overforbruk og fråtsing, trenger det ikke være en dårlig ting. Du kan lage en liten regel i familien din om at alle skal ha sendt ønskelistene sine til jul ut til hverandre før Black Friday, slik at du kan dra nytte av de flotte Black Friday-tilbudene ved å kjøpe gavene der.

2.    Kjøp gavene gjennom hele året

Det kan godt hende det høres rart ut å kjøpe julegaver i f.eks. september, men til gjengjeld blir det ingen store økonomiske svingninger i desember dersom du allerede har kjøpt noen av julegavene tidligere på året. Du kan f.eks. Skriv ned i løpet av året om det er noe du finner på til familien din som de kan trenge (og selvfølgelig ikke bare kjøpe selv). Hold deretter noen. følg med på tilbudet i løpet av året og kjøp det der. Her må du selvfølgelig være sikker på at det ikke er noe som skal byttes, så hvis du benytter deg av dette tipset for å spare penger til jul, er nok personlige og unike gaver det beste.

3.    Gi hjemmelagde gavekort

Det kan være at du eller noen i familien heller vil ha opplevelsesgaver i stedet for materielle ting. Er hjemmelagde gavekort alltid en god idé. Her kan du enkelt lage ditt eget lille gavekort, hvor du kan gi en dag på ski, en tur på spa eller noe annet. Når du lager ditt eget unike gavekort blir gaven både mer personlig, men du trenger heller ikke ha penger opp av lomma med en gang, men først når gaven skal løses inn.

4.    Bli enige om et budsjett

Avtal et beløp med alle de du gir gaver til, slik at dere alle må holde dere innenfor et visst budsjett for gavene. Vær åpen og ærlig om hvor mye du har råd til å gi gaver for. Desember er en dyr måned generelt og skal du gi gaver til mange blir det fort enda dyrere. Husk at ikke alle må gi gaver til like mange, så det kan være noen som har mer luft på budsjettet til jul enn andre. Regn ut hvor mye du har budsjett til å kjøpe gaver for og del det deretter på antall personer du gir gaver til, for å se hvor mye hver person kan få gaver for.

5.    Sett penger til side hver måned

En veldig smart måte å spare til jul på kan være å opprette en ekstra konto, hvor du kan legge til 100-200 kr hver måned, eller hvor mye du nå har råd til. Setter du inn 200 kr hver måned, sitter du igjen med 2400 kr i desember, og da kan du sette julebudsjettet ut ifra det. På den måten vil ikke desember føles så dyr, og du vil finne det lettere å ha et økonomisk pluss i januar.

 

Desember er en dyr måned, men desember kan også gjøres billigere. Vi håper du kan bruke noen av disse tipsene til å spare penger over julen slik at januar ikke føles enda mørkere og lengre. Trenger du flere tips for å spare penger resten av året, så kan du lese våre åtte gode tips om hvordan du kan spare penger.

 

Vil du spare penger på å handle julemat, har Rema1000 noen gode tips til hvordan du kan spare penger på julehandelen.