3 tips for å finansiere drømmeprosjektet

Her er tre tips til å finansiere dine drømmer. Foto: Pexels.com

Har du et drømmeprosjekt, men har problemer med å løse finansieringen? Vil du renovere, kjøpe hytte, båt eller har du andre drømmer som koster penger. Men er du usikker på hvordan du skal finansiere drømmen?

Artikkelen er skrevet av Britt Pedersen

Her får du 3 tips til forskjellige måter du kan gjøre drømmen til virkelighet.

Det beste er å bruke oppsparte penger

Kan du spare opp pengene er det dette det aller beste – men det kan være lettere sagt enn gjort. Lag et budsjett så får du bedre oversikt og kan kutte ned på unødvendige utgifter. Du kan sette inn pengene du sparer på en sparekonto. Å selge ting du ikke bruker er også smart. Da får du ryddet opp samtidig som du frigjør penger. Avhengig av hva du vil finansiere, kan disse pengene komme godt med i ditt fremtidige prosjekt.

Smart å øke boliglånet

Hvis du eier boligen din og har en belåningsgrad som ikke overstiger 85 prosent av boligens verdi, kan du øke boliglånet ditt for å finansiere prosjektet ditt. Ta kontakt med banken din og se hva de kan tilby deg. Jo lavere belåningsgraden din er, dess mer kan du øke boliglånet. Siden boliglånsrenten er lav og nedbetalingstiden er lang, trenger ikke et utvidet boliglån alltid å påvirke dine månedlige kostnader vesentlig. Å refinansierer boliglån er en vanlig måte å finansiere oppussingsprosjekt i boligen – da øker du også verdien på boligen i samtidig.

Foto: Pexels.com

Du kan låne uten sikkerhet

Den enkleste måten å gå på er kanskje å låne penger i form av et usikret lån. Da kan du bruke pengene til akkurat det du vil. Det er viktig å huske på at denne låneformen er dyrere enn om du velger å låne med sikkerhet i bolig. Det er derfor ekstra viktig at du sammenligner forbrukslån før du søker.

Skal du låne er det viktig å sammenligne

Uansett hvordan du låner penger er det viktig at du sammenligner vilkår og renter for å få det billigste lånet. Sammenlign banker nøye og bytt bank for å få det billigste boliglånet. Velger du å finansiere med forbrukslån så finnes det flere sammenligningssider for forbrukslån eller smålån til mindre prosjekt som gir deg en bra oversikt.

Foto: Pexels.com