Telia gjør som Telenor: Fjerner roamingkostnader i EU og EØS

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Fra i dag kan både nye og eksisterende Telia privatkunder surfe, ringe og sende meldinger i EU og EØS til samme pris som hjemme. I motsetning til Telenor reduserer ikke Telia datakvoten på sine abonnement, med unntak av det billigste.

Telia, tidligere Netcom, har allerede gratis roaming i Norden og Baltikum. Nå utvides konseptet «Roam like home» til å omfatte hele EU og EØS-området, går det frem i en pressemelding fra mobilselskapet.

Karl Fredrik Lund

Karl Fredrik Lund, direktør i Telia privat.

– Vi lovte våre kunder mange gode nyheter da vi skiftet navn til Telia, og vi fortsetter å levere. Først fjernet vi roamingkostnadene i Norden og Baltikum, og nå gjør vi det samme i EU og EØS. Dermed kan de fleste av våre kunder se frem til å bruke telefonen og nettbrettet akkurat som hjemme når de er på reise eller ferie i Europa, sier Karl Fredrik Lund, direktør i Telia privat.

Alle eksisterende privatkunder med SMART-abonnementene Mini, Basis, Pluss og Total, samt nye kunder som bestiller abonnement, vil automatisk få Roam Like Home i EU og EØS inkludert i sine abonnement.

Det betyr at kundene kan ringe så mye de vil, sende så mange meldinger de vil samt bruke inkludert datamengde i abonnementene sine, uten å bekymre seg for høye kostnader.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

8 av 10 nordmenn surfer mindre i utlandet på grunn av roamingkostnader

I Telias reiseundersøkelse for 2016, hvor YouGov har spurt 1000 nordmenn om deres reisevaner, kommer det frem at hele 8 av 10 nordmenn begrenser databruken på smarttelefonen når de er i utlandet på grunn av roamingkostnader.

– Vi vet hvor viktig mobiltelefonen og nettbrettet er for våre kunder også når de befinner seg utenfor Norge. Digitaliseringen stopper ikke ved landegrensene, den er grenseløs. Vår ambisjon er at alle Telia-kunder hele tiden skal kunne benytte våre produkter og tjenester på samme måte som hjemme, uavhengig av hvor de befinner seg i verden, fortsetter Lund.

Les også: Telenor fjerner roamingkostnader i EU- og EØS-land, men reduserer datakvoten

Slik er prisene nå

I tabellen under kan du se hva du får av data for ulike abonnement hos Telia og Telenor. Vi har også lagt inn enkelte andre utvalgte mobilselskap, men disse har ikke satt ned roaming-avgiftene i EU og EØS. I alle fall ikke ennå.

Før du velger abonnement, bør du spørre deg hvor mye data du trenger og eventuelt hvor mye data du tenker å bruke på reise i utlandet.

* Gjelder nye abonnenter. Eksisterende kunder vil ha 1,5 GB.

* Gjelder nye abonnenter. Eksisterende kunder vil ha 1,5 GB.

Roam Like Home for bedriftskunder

Roam Like Home EU og EØS gjøres om kort tid også tilgjengelig for Telia sine bedriftskunder som en del av Telia Bedrift sin nye abonnementsportefølje.

– Vi ser frem til å tilby Roam Like Home EU og EØS som del av produktporteføljen i nær fremtid. Roam Like Home Norden og Baltikum har gjort Telia til et naturlig valg for mange selskaper siden vi lanserte dette 1. mars. Når vi nå utvider med bruk også i EU og EØS på flere av våre abonnement, vil vi fremstå som enda mer relevante for selskaper med reisende medarbeidere. Samtidig vil også våre kunders ansatte få en enda bedre opplevelse ved å slippe restriksjoner på bruk ved private reiser. Jeg oppfordrer våre bedriftskunder til å vurdere hvilke abonnement og tjenester som passer deres bedrift best i forhold til reisemønster når vi kommer med ny produktportefølje, sier Kristian Renaas, direktør i Telia Bedrift.

Les også: Dette irriterer nordmenn mest på hotell i utlandet, og slik får du erstatning