Spar penger ved å handle utenfor sesongen

Illustrasjonsbilde: Artem Beliaikin/ Unsplash.com

Kjøper du sommerklær når det er salg i januar? Hvis ikke, så er det noe du burde gjøre! Når vi tenker frem i tid og handler utenfor sesongen, er det mye penger å spare.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

I denne artikkelen kan du lese noen tips om hvordan du kan gjøre et kupp ved å handle utenfor sesongen.

Med god planlegging kan du få både nye langrennsski og hagemøbler uten å bli fullstendig ruinert. Det viktigste er å unngå impulskjøp, og heller tenker fremover og for eksempel kjøper vinterklær om sommeren og skiutstyr om våren eller sommeren.

Her er våre 5 beste tips for å handle sesongmessig.

Handle uten penger på kontoen?

Hvis du ser noe til en god pris på salg men ikke har råd til å kjøpe det akkurat nå, kan det i noen tilfeller være fornuftig å kjøpe det med avdrag på et kredittkort eller ta opp et forbrukslån. Du bør imidlertid være oppmerksom på at prisen du betaler med kredittkort kan være ekstra høy, og du bør alltid sammenligne de forskjellige lånetilbudene før du skriver under på en eventuell låneavtale. Benytt en objektiv sammenligningstjeneste som norskkreditt.no, slik at du lettere kan finne frem til det lånet som passer best for deg.

Kjøp elektronikk på januarsalg

Etter jul og nyttår er det januarsalg, som ofte strekker seg fra juledagene til februar. Det gir god tid til å gjøre et godt kupp og på dette tidspunktet lønner det seg spesielt å kjøpe elektronikk og hvitevarer – varer som ellers sjelden er på tilbud.

Kjøp sportsklær og vinterklær etter påske

Leter du etter nye sportsklær? Like etter påske skal butikkene ha plass til sommerklær. Dette betyr at ski, skøyter og vinterklær må tas ut av butikkene for å gi plass til sommervarene. Derfor starter salget i påsken, og prisene senkes ytterligere etter påske. Her er muligheten til å finne et godt tilbud slik at du får mer ut av pengene dine.

Forbered deg på vinteren om sommeren – og omvendt

De aller fleste kjøper produkter når de trenger dem, men det lønner seg å tenke fremover. Ting som vinterdekk og vedovner blir ofte tilbudt når ingen trenger dem – nemlig om sommeren eller når vi har en vinter uten snø. Her er gode muligheter for å få seg et godt tilbud. Hvis du vet at du vil ha en peis i huset, da kan du jo slå til når prisen er nede – selv om det ikke akkurat er tiden for peishygge akkurat da.

Fyll fryseren etter helligdager og ferier

Etter høytider som jul og påske, og etter sommerferier og vinterferier, er det vanligvis salg på sesongvarer. Hvis du ikke har noe imot å spise litt julemat etter jul eller servere påskesøtsaker i juli, er det mange penger å spare. Fyll opp fryseren og dra nytte av de mange gode tilbudene i dagligvarebutikkene etter høytider og ferier.