Slik reduserer du renten på et billån

Skal du kjøpe deg en Ford Mustang, eller en annen bil, er det mye å spare på å velge det rette billånet. Illustrasjonsbilde: Pixabay

Renter og gebyrer utgjør betydelige summer når man skal betale tilbake lånte penger. Derfor vil man naturlig nok betale så lite som mulig i slike «ekstrakostnader».

Artikkelen er produsert av Søkbillån.no.

Mange spør oss hvordan man enkelt kan redusere renten på et billån.

Det finnes flere grep man selv kan gjøre for å få renten så lav som mulig, men det krever både litt innsats og enkelte økonomiske forutsetninger for å få det til.

Søk lån sammen med noen

Den enkleste og mest effektive metoden for å redusere renten på et billån, som heller ikke krever noe særlig innsats eller penger i sparegrisen, er å søke lån sammen med noen.

Da anbefaler vi naturligvis ikke at man gjør dette med hvem som helst, men med samboer, et familiemedlem eller noen man kjenner som også skal benytte seg av bilen.

Grunnen til at renten blir redusert hvis man søker sammen med noen, er at banken da reduserer sin risiko i forhold til utlån.

Begge søkerne er nemlig ansvarlige for at nedbetalingen av lånet opprettholdes, og på den måten så føler banken seg tryggere når de har to inntekter de låner ut til.

Derfor anbefaler vi alltid at man søker lån sammen med noen dersom man har muligheten til det.

Ta opp lån via en bilforhandler

Skal du uansett kjøpe bil hos en forhandler, så bør du lytte til de tilbudene man får der.

Mange vil nok tenke at man automatisk skal takke nei til slike salgstilbud, men i de fleste tilfeller er det faktisk vanskelig å finne bedre billån med lavere rente.

Dette fordi forhandlerne har spesielle avtaler med bankene som gir deg svært gunstig rente. Dette i motsetning til om du kjøper brukt bil gjennom Finn.no for eksempel.

Ha gjerne klart ditt eget tilbud fra din egen bank når du prøvekjører bilen, slik at du enkelt kan vurdere det lånetilbudet som bilselgeren tilbyr deg.

Men som allerede nevnt, hvis man skal kjøpe seg ny eller brukt bil fra en forhandler, så reduserer man renten på billånet ganske så kraftig i mange tilfeller hvis man får et godt tilbud her.

Ha egenkapital og sikkerhet for lånet

En annen ting som gjelder for nær sagt alle typer lån, er at også billån blir rimeligere hvis man kan stille med egenkapital og lar banken ta sikkerhet i bilen.

Førstnevnte er et krav hos mange banker, men det finnes alltid unntak fra regelen.

Kan man uansett stille med inntil 35 prosent i egenkapital, så bør man absolutt vurdere å gjøre det.

Skal du kjøpe din første bil? – Dette bør du tenke på

Forskjellen på et lån med og uten egenkapital kan være på flere prosentpoeng, og hvis vi snakker en bil som koster et sekssifret beløp, så vil det utgjøre en del tusenlapper ekstra årlig i renter og gebyer.

Skal man ta opp et usikret lån derimot, så må man også regne med å betale mer i renter og gebyrer.

Huskeregelen er derfor enkel – vil du redusere renten på billånet, så stiller du både med egenkapital og sikkerhet for lånet i form av pant.