Slik kommer du i gang med Apple Pay på 1-2-3

Her får du en innføring i hvordan du kommer i gang med Apple Pay.

Enkle og sikre betalinger med Apple Pay er nå tilgjengelig for Visa-kort kunder i Norge. Selv om Apple Pay er nytt i Norge, er det veletablert i utlandet.

Artikkelen er produsert av Santander Consumer Bank

Nå kan norske forbrukere med Gebyrfri Visa-kort fra Santander bruke Apple Pay til raske, enkle og sikre betalinger med sine mobile enheter.

Gebyrfri Visa og Apple Pay er dessuten en perfekt kombinasjon når du er på reise.

Om du bruker et kredittkort når du handler, er du nemlig tryggere enn om du bruker det vanlige bankkortet ditt. Det gjelder også selv om betalingen skjer trådløst.

Det er fordi et kredittkort bruker av bankens penger – ikke dine, slik at du står sterkere dersom du skulle bli svindlet eller dersom kortopplysningene kommer på avveie.

Da har du muligheten til å reklamere på transaksjoner du ikke kjenner igjen – før fakturaen forfaller og du må ut med pengene.

Enkelt å komme i gang med Apple Pay

Har du et kredittkort fra Santander, kan du bli blant de første i Norge til å ta i bruk Apple Pay (dersom du ikke har det, kan du bestille et her).

Det er veldig enkelt å komme i gang – du legger inn kredittkortet i appen Wallet, som er forhåndsinstallert på din iPhone, og så fort vilkårene er godkjent er du klar til å betale med Apple Pay!

Selv om Apple Pay er rykende ferskt i Norge, har det vært tilgjengelig andre steder i verden siden 2014.

Det betyr at du kan bruke kontaktløs betaling med din telefon eller Apple Watch i rundt 30 land over hele verden – i millioner av butikker.

Når du reiser, er det også godt å vite at ditt Gebyrfri Visa-kort er helt gebyrfritt ikke bare på varekjøp hjemme i Norge, men også i utlandet.

Bestill Gebyrfri Visa fra Santander her og kom i gang med Apple Pay du også

Reiseforsikring er inkludert

Du får også en rekke andre fordeler med ditt Gebyrfri Visa-kort.

En av dem er at reiseforsikring er inkludert når du betaler minst halvparten av reisen med kortet.

Forsikringen er en reise- og avbestillingsforsikring som gjelder for deg og et reisefølge på inntil tre personer, og den gjelder i inntil 90 dager så lenge reisen starter og slutter i Norge.

Reiseforsikringen i Gebyrfri Visa-kortet ditt gjelder over hele verden, og har en ordinær egenandel på 500 kroner.

Har du en helårs reiseforsikring fra før, er det likevel en fordel med en ekstra reiseforsikring – for eksempel i forbindelse med tap av reisegods. Da vil man kunne få dekning under begge forsikringene, og har større mulighet for å få dekket hele tapet.

Med Gebyrfri Visa kan du takke nei til ekstraforsikring på leiebil

Gebyrfri Visa-kortet ditt inneholder også en gratis egenandelsforsikring på leiebil.

Denne fungerer slik at så lenge du har betalt leiebilen med kredittkortet, vil den dekke en eventuell egenandel for skade på leiebilen.

Forsikringen dekker både kaskoskader og tyveri, og dekker egenandelen opp til 20.000 kroner.

Bestill Gebyrfri Visa fra Santander her og kom i gang med Apple Pay du også

Meget høy sikkerhet

Sikkerhet og personvern er kjernen i Apple Pay.

For Visa-kort kunder gjør tokeniseringsteknologi det mulig å betale raskt og sikkert med mobilen og på nett, gjennom at sensitiv kortinformasjon erstattes med en sifferkode – et såkalt «token» – som er unik for den enkelte enhet.

På denne måten deles aldri din konto- eller kortinformasjon, og legger til et ekstra sikkerhetslag til digitale betalinger.

Hver transaksjon er autentisert med en unik og dynamisk sikkerhetskode.

Det er ingen øvre verdi på Apple Pay transaksjonene, og du godkjenner betalingene ved bruk av Touch ID eller Face ID (tilgjengelig på iPhone X)