Slik finner du investeringsstrategien som fungerer for deg

Foto: Visibility Group

Dersom du skal begynne med investering, er det viktig at du legger en god strategi, slik at du har mulighet for så god avkastning som mulig.

Artikkelen er skrevet av Visibility Group

Hvilken strategi som fungerer for hver enkeltperson er individuelt, men det er likevel et par punkter vi kan gå innom slik at det blir enklere for deg å legge en passende strategi.

Som nybegynner er det viktig at du finner en strategi som passer deg og ikke velger den strategien du føler at du bør velge. For din egen skyld er det viktig at du setter deg ned og planlegger egen strategi.

Bygg en generell forståelse

Det første du bør gjøre er å bygge en generell forståelse for markedet og for selskapene du ønsker å investere i. Les deg opp godt på selskapene slik at du ikke finner noen overraskelser, men også slik at du får sett litt på historikken til selskapet. Lag deg en liten sjekkliste over spørsmål du bør undersøke slik at du får de svarene du ønsker.

Å investere i aksjer er både spennende og givende, men det er også viktig å legge en god exit-strategi. Prøv å planlegge på forhånd når du ønsker å selge dem igjen og gjerne før det inn i et Excel-ark eller lignende slik at du har et godt overblikk. Dersom du investerer i aksjer med høy risiko bør du også sette en gevinstgrense, slik at du ikke venter for lenge med å ta ut avkastningen din.

Videreutvikling av deg selv og unngå nybegynnerfeil

Videre er det viktig at du tenker over at det kan være en god ide å velge solide aksjer. Mange nybegynnere ønsker ikke å investere i selskaper der kursen er høy, men grunnen til at kursen er høy er også fordi det er god avkastning. Kursen reguleres ikke bare av markedsverdien, men også av hvor mange aksjer selskapet har å tilby og av kvaliteten de tilbyr.

Sist, men ikke minst bør du tenkte på at du skal videreutvikle deg selv. Du trenger ikke være bundet til strategien du først velger deg, men heller tenke at det er her du starter og at utviklingen er positivt. Enten du lærer mer gjennom erfaring eller gjennom fagstoff, så kan du inkludere dette når du videreutvikler deg som investor. På den måten får du bygget opp en sterk og god strategi, samtidig som bygger deg selv til en sterk investor med egne analyser og meninger.