Se innhold fra hele verden – uansett hvor du er!

Med en VPN kan du se innhold fra hele verden og surfe privat på nettet. Foto: WeDigitize

Du har helt sikkert prøvd å se norsk TV mens du har vært på ferie i utlandet og funnet ut av at det ikke går. På samme måte har du kanskje også prøvd å se utenlandsk TV i Norge med samme resultat. Dette kan faktisk være utrolig frustrerende, men det finnes heldigvis en løsning.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize for bestevpnnorge.no

Her kan du lese mer om hvordan du kan se innhold fra hele verden, uansett hvor du befinner deg!

Hva kan jeg gjøre?

Det som skjer når du prøver å vise innhold i et annet land enn det er «kodet til» er at innholdet er det man kaller geoblokkert.

Det vil si at det kun kan åpnes med IP-adresser tilhørende en bestemt geografisk lokasjon.

Det kan for eksempel være amerikansk Netflix, som jo har ganske mange flere spennende strømmemuligheter enn den norske utgaven, som kun kan strømmes hvis man faktisk befinner seg i USA.

Dette er felles for alle land og det er mye innhold som er geoblokkert og som gjør at du ikke bare kan åpne det i Norge.

Det er derfor man har det som kalles en VPN.

En VPN er er et privat nettverk som gjør at du kan fjerne geoblokkering og se innhold fra hele verden, uansett hvor du er. En VPN gjør også at du kan se norsk tv i utlandet.

Dette er en life saver for studenter eller folk som jobber i utlandet og gjerne vil beholde forbindelsen i Norge og føle seg oppdatert på innhold.

Dette er også perfekt for småbarnsfamilier som gjerne vil ha med seg barne-tv på ferie i utlandet.

En VPN gjør det også sikrere å ferdes på nettet i og med at du kan være online helt privat. VPN står for virtual private network, eller virtuelt privat nettverk, nettopp av den grunn.

Det finnes altså flere gode grunner til å skaffe seg en VPN, men for de aller fleste, er det viktig å kunne fjerne geoblokkering på spennende innhold.

De fleste som reiser til Kina hvor populære sosiale medier som Facebook og Instagram, og til og med Google er blokkert, så kan det være greit å installere en VPN før reisen og holde kontakten via sosiale medier med de hjemme.

Finn beste VPN

Det finnes utrolig mange leverandører av VPN og det kan være vanskelig å vite hvilken man skal velge når man skal finne den beste VPN.

Det som er essensielt når det kommer til å finne beste VPN er pris og effektivitet.

Du vil gjerne ha en VPN som fungerer som den skal og presterer når du trenger det.

Ingenting er mer irriterende enn å ha installert en VPN for så å finne ut av at den ikke fungerer som du hadde håpet på.  

Det finnes heldigvis mange tilbud når det kommer til VPN og du kan derfor lett finne en som passer perfekt for deg.

Det er ingen grunn til å ta til takke med den første og tilsynelatende beste, når du kan være sikker på å få mye for pengene.

Når du har en VPN kan du se innhold fra hele verden og surfe privat på nettet.