Så mye vokste e-handelen i 2020

Illustrasjonsfoto: Mimi Thian/ Unsplash

Året 2020 kommer til å ble skrevet ned i historiebøkene som et år utenom det vanlige. Vi har måttet snu opp ned på hele vår tilværelse ved å endre på måten vi omgår oss med mennesker, og vi har blitt nødt til å holde oss mye mer hjemme enn vi har gjort tidligere.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Det er ikke bare på det sosiale vi har endret oss. Måten vi bruker penger og handler på har også endret seg stort i året som har gått. Dette var en tendens man så allerede før 2020, da e-handelen har jevnlig fått en større markedsandel år etter år de siste årene. Vi har oppdaget det å handle på nett, og i år 2020 eksploderte det – og det er lite som tyder på at vi kommer til å slutte med netthandel i årene som kommer.

Hvorfor handler vi mer på nett?

Som nevnt så har e-handelen sett en jevn økning i tallene sine i flere år, selv før år 2020. Vi har i stor grad oppdaget fordelene ved å handle på nett fremfor fysiske butikker, og grunnene til det er mange. For det første ser vi at man får rabatter som bare finnes online, og det er større muligheter for å gjøre noen gode kupp på nett.

Utvalget på nett er også mye større enn det er i fysiske butikker. Man får tilgang til så mye mer, og det finnes ingen grenser for hva du får tak i på nett. Det kan handle om klær og merker som ikke finnes i butikker nær deg, størrelser som fysiske butikker ikke fører eller produkter som ikke er så vanlige. Alt dette får man mer tilgang til på Internett.

En stor vekst i e-handelen i 2020

Selv om vi allerede før 2020 hadde oppdaget fordelene med å handle på nett, så økte e-handelen enda mer i året som gikk. Restriksjoner og oppfordringer til å holde seg hjemme gjorde at vi ikke lenger kunne eller ønsket å gå i fysiske butikker, og heller ville ha det sendt hjem til oss.

Faktisk så viser undersøkelser at e-handelen steg med hele 54 prosent i Norden andre kvartal i 2020 sammenlignet med samme periode året før. På verdensplan steg e-handelen med hele 71 prosent. Vi handler mer klær og tøy på nett, men også dagligvareprodukter har sett en stor økning på området.

Kommer du til å fortsette med å netthandle i årene som kommer?