Nå kan du kredittsjekke deg selv gratis. Dette er grunnen til at du burde gjøre det

Nå kan du kredittsjekke deg selv gratis, og det er det flere gode grunner til at du bør. Foto: Defero

Du har sannsynligvis opplevd å få tilsendt et såkalt gjenpartsbrev etter at du har søkt om et nytt lån eller kredittkort.

Du kan også motta et gjenpartsbrev hvis du har søkt ny jobb eller byttet strømleverandør, og mange bedrifter benytter kredittinformasjonen din til å ta avgjørelser om deg langt oftere enn du kanskje vet.

– Ikke bare avgjør kredittscoren din om du eksempelvis får innvilget lånesøknaden din eller ei, den vil også påvirke hvilke betingelser du får på lånet, sier daglig leder i Defero, Eigil Arff Tarjem.

Gjenpartsbrevet inneholder kredittopplysningene dine. Disse opplysningene har vært en godt bevart hemmelighet og vanskelig å få innsikt i, frem til nå.

Kredittsjekk deg selv gratis hos Defero

Sjekk kredittscoren din gratis

Å ha et bevisst forhold til kredittscoren sin er svært vanlig i mange andre land, men nordmenn har ofte ingen formening om hva egen score er.

– Mange er totalt uvitende om hvorvidt de har en betalingsanmerkning, og også hvordan de kan finne ut av dette, fortsetter Tarjem.

Hos Defero, som har over 75.000 norske medlemmer, kan du sjekke kredittscoren din og få full innsikt i egne data. Tjenesten er helt gratis.

– Rentene er rekordlave, og mange boliglånsbanker kan derfor senke rentene sine betraktelig. Det er dessverre dog tydelig at man ikke oppnår de beste rentebetingelsene uten å proaktivt følge opp banken sin.

– Mange vet heller ikke hvilke renter de kan forvente å få. Defero gir dem denne innsikten, samt argumentene de trenger for å effektivt forhandle rente med banken sin, forteller Tarjem.

Sjekk kredittscoren din gratis her!

Hva er vanlig kredittscore?

Deferorapporten inneholder også innsikt i hvordan din score og data står seg mot andre og gir deg slik en pekepinn på hvor gid din kredittscore er.

Kredittvurdering – verdens beste forhandlingskort

Å vite hva slags kredittvurdering man har er derfor helt essensielt når man skal forhandle om vilkår og detaljer i avtaler og kontrakter. Kjenner du ikke til scoren din, vet du heller ikke om du har dårlige eller gode kort på hånden.

Hvis du kan vise til at scoren din er utmerket, har du et meget godt argument for å kreve de beste vilkårene som er tilgjengelig.

Hvordan ser en typisk «topp-scoret person» ut?

  • 843 860 kroner i årlig bruttoinntekt
  • 48 år
  • Formue: 1.242.619 kroner
  • Boligverdi: 5.756.779 kroner
  • Snittgjeld: 2,6 millioner kroner
  • Høyere utdanning
  • Gift eller samboer
  • Svært høy kredittgrense på kredittkort, men lite benyttet
  • Bruker DNB eller Nordea som totalbank
  • Sparer i snitt 33.280 kroner hvert år på gunstige rentebetingelser målt mot de med dårlig kredittscore

Kredittsjekk deg selv gratis hos Defero