Mobilhandel på en trygg og bærekraftig måte på FINN

finn FINN Nybrukt gjør det både tryggere, billigere og enklere å kjøpe brukt mobiltelefon, i tillegg til å være det mest bærekraftige valget.

Denne uken ble FINN kåret til Norges mest bærekraftige merkevare av norske forbrukere! Nå kan vi også tilby brukte mobiltelefoner med garanti på FINNs markedsplass Nybrukt mobil.

Norske forbrukere har nylig kåret FINN som mest bærekraftige merkevare i Sustainable Brand Index for andre år på rad. Markedsplassen Nybrukt mobil er ett av initiativene på FINN som gjør det lettere for forbrukere å ta bærekraftige valg i hverdagen. Målet er å gjøre bruktkjøp til det åpenbare valget når man skal handle blant annet elektronikk.

De fleste tenker at elektronikk er vanskelig og dyrt å reparere og dette fører til at vi i Norge i gjennomsnitt kjøper ny mobiltelefon hvert tredje år. En fersk undersøkelse fra Elektronikkbransjen viser at kun 9% av norske husholdninger kjøpte en brukt mobil i 2022. Dette vil vi gjøre noe med.

Fjerner frykt for svindel

Det er ingen hemmelighet at kjøp av brukt elektronikk ofte anses som risikabelt på grunn av potensiell svindel, usikkerhet om enhetens tilstand og mangel på garanti eller støtte hvis noe går galt. På grunn av dette ender mange forbrukere opp med å kjøpe helt ny elektronikk i stedet for brukt. FINN har derfor samlet noen av Norges fremste profesjonelle tilbydere av brukt, kvalitetssikret elektronikk i en egen markedsplass, forteller leder for FINN Nybrukt, Emilie Høstmark.

– Ved å tilby bedre alternativer til å kjøpe nytt, har vi som mål å forlenge levetiden til elektronikk og redusere avfall. FINN Nybrukt vil etterhvert også tilby salg av nettbrett, datamaskiner og annen småelektronikk. Vi ønsker å endre måten folk kjøper og selger elektronikk på, og vi vil gjøre brukt elektronikk til det naturlige førstevalget, sier Høstmark.