Leserinnlegg: Skatte- og avgiftsbonanza i 2023

kalkulator Illustrasjonsbilde. Foto: Unsplash.

FrP bidro til å redusere skatter og avgifter med ca. 38 milliarder kr. de åtte årene vi hadde en hånd på rattet. Dagens regjering med Ap og Sp gikk til valg på omtrent samme skatte- og avgiftsnivå som før valget, men dette ble fort glemt.

Av: Roy Steffensen, stortingsrepresentant FrP og Sivert Bjørnstad, stortingsrepresentant FrP.

I fjor ga Ap/Sp oss de største økningene på over 20 år, med 8,7 milliarder kr i ett enkeltår. I år slo de til med gigantiske økninger, slik at de til nå i regjeringsperioden har økt skatter og avgifter med ca. 55 milliarder kr.

Mens folk flest gleder seg over at nyttårsrakettene går til værs, sender finansminister Vedum skattenivået til nye høyder. De sier de skal ta de rike, men i år er visst de rike også folk som sparer i aksjer, ungdom som sparer til bolig og folk som kjører bensinbil. Dette skjer samtidig med økt rente, strømpriser som går amok og mens inflasjonen herjer. Mens man raskt kan kvitte seg med bakrusen etter nyttårsfesten, blir bakrusen finansminister Vedum gir oss mye verre.

2023 vil bli et tungt og vanskelig år for mange, og vi frykter permitteringer, oppsigelser og konkurser. Regjeringen sier det er nødvendig med så store skatteøkninger fordi det er et stramt budsjett, og at det må prioriteres knallhardt. Likevel er det aldri snakk om å prioritere hardt når det for eksempel er snakk om hjertesaker for dem som å elektrifisere sokkelen, noe som vil koste skattebetalerne titalls milliarder kr og i tillegg gi oss økte strømregninger. 

FrP foreslo i stedet flere lettelser på både skatter og avgifter, hvor hovedprioriteringene våre var å gjøre noe med prisene på strøm, drivstoff og mat. Dessverre ble vi stående alene, da ingen andre partier stemte for våre forslag. 2023 vil bli et tungt år for mange, og flere og flere meningsmålinger viser at man ønsker seg et skifte.

Trøsten får være at det nå er under tre år til neste stortingsvalg.