Leserinnlegg: Bare brødsmuler til folk i budsjettet

frpHans Andreas Limi Nestleder og finanspolitisk talsmann (FrP).

Mens stadig flere står i brødkø fordi de ikke har råd å kjøpe mat, er regjeringens svar å gi dem en skattelette som tilsvarer rett over to brødskiver i uka.

Av: Hans Andreas Limi Nestleder og finanspolitisk talsmann (FrP).

Til tross for at regjeringen øker oljepengebruken med 100 milliarder kroner sammenlignet med hva de foreslo i fjor, gir de bare brødsmuler i skattelette og gjør det dyrere å leve i Norge.

Nye tall fra SIFO viser at 151.000 husholdninger nå er ille ute økonomisk, blant disse har 80 prosent måttet redusere matforbruket de siste seks månedene. Vedums svar er å gi dem noen brødsmuler i skattelette.

Budsjettaperne er de som jobber, bor alene og må greie seg på en inntekt mens alle utgifter stiger. Fremskrittspartiet er svært kritisk til at regjeringen ikke gjør mer for å hjelpe folk med de ekstreme prisene.

Bensinavgiftene har nå økt med omtrent en krone per liter siden Vedum ble finansminister, dette kommer på toppen av de ekstreme prisene og er en kraftig belastning for folk, særlig i distriktene hvor folk er helt avhengige av å bruke bil.

I en tid med krig i Europa er jeg skuffet over at bevilgningene til Forsvaret neste år ikke er tilstrekkelig til å ivareta behovene for investeringer.  Det er også kritikkverdig at bevilgningene til politiet ikke er tilstrekkelige, etter at politidistriktene har nedbemannet med over 290 stillinger i år.

Når vi ser tilstandene i vårt naboland er det behov for mer synlig politi, ikke kutt slik denne regjeringens politikk har sørget for.

Regjeringen øker oljepengebruken med 100 milliarder sammenlignet med hva de foreslo for ett år siden.  Det er rett og slett godt gjort å bruke 100 milliarder kroner mer uten å evne å hjelpe dem som nå sliter mest.

Det vil bare bygges omsorgsplasser til halvparten så mange som vi i dag vet at står på venteliste for sykehjemsplass. Denne regjeringen legger opp krise i eldreomsorgen, når vi vet at behovene blir stadig større i årene som kommer.

Regjeringen ikke har ikke forstått hvor store utfordringer Norge står overfor med et økende antall eldre som har behov for omsorg.