Kunstig intelligens skal revolusjonere bilforsikring

bil Audi bil, illustrasjonsbile. Foto: Pixabay.

ABAX, et av Europas største telematikkselskaper, kan i dag presentere et unikt trepartssamarbeid med Greater Than, det globale dataanalysefirmaet som spesialiserer seg på å forutsi sjåførens kollisjonsrisiko og påvirkning på klimaet ved hjelp av AI og Eir, et helt digitalt forsikringsselskap.

Sammen vil selskapene utnytte verdien av data for å fornye markedet for bilforsikring. Greater Than benytter kunstig intelligens for å analysere ulykkesrisiko og klimapåvirkning basert på GPS-kjøredata. Samtidig vil ABAX tilpasse forsikringstilbudene for sine kunder, mens Eir vil tilby skreddersydd forsikringsdekning. Produktet er for øyeblikket under utvikling, med lansering av det digitale forsikringstilbudet i Sverige i fjerde kvartal 2023.

– Vi tror data er kjernen i mobilitet, og vi har forpliktet oss til å arbeide med verdien av data til fordel for våre kunder. Takket være dataene har vi en dyp forståelse av våre kunder og deres forsikringsbehov, og vi gleder oss til å samarbeide med disse imponerende organisasjonene for å utvikle en ny forsikringsløsning som skiller seg ut fra resten av dagens marked, sier Atle Karlsen, CPO i ABAX.

– Dette nye samarbeidet med ABAX og Greater Than er ideelt for oss, da vi leverer kostnadseffektiv digital forsikring, samtidig som vi oppfordrer til både sikrere kjøring og ikke minst reduksjon av miljøpåvirkningen. Å ha innsikt i sannsynligheten for trafikkuhell og skader på tvers av ABAX-porteføljen gjør det enkelt å generere nøyaktige og transparente priser som gir fordeler både for ABAX og deres kunder, sier Fredrik Solberg, administrerende direktør i Eir.

– Vi har samarbeidet med ABAX i over ett år og har allerede opplevd betydelig suksess med nye digitale forsikringsløsninger. Nå, i et nytt trepartssamarbeid med Eir, tar vi sammen det neste steget for å tilby kunder med lavere risiko en helt ny opplevelse. Alle tre partene forstår kraften i AI-basert analyse for å bedre forstå fremtidig risiko, og dermed kan vi sammen endre markedet – lav risiko bør ha gode premier, sier Liselott Johansson, administrerende direktør i Greater Than.

ABAX og Greater Than har samarbeidet siden våren 2022, da ABAX koblet 200 000 biler til Greater Thans AI-analyseplattform. GPS-data ble overført fra ABAXs plattform til Greater Thans skybaserte AI-analyseplattform og sendt tilbake til ABAX i sanntid som gir innsikt i kollisjonsrisiko på tvers av porteføljen.

Nå vil data også deles med Eir, som vil bruke innsikten til å fastsette pris, vilkår og fleksibilitet for bilforsikringen. Dette vil gjøre det mulig for ABAX å tilby skreddersydde forsikringstilbud til sine kunder.