Innred et effektivt hjemmekontor

Det er mye å tenke på når du skal innrede hjemmekontoret. Her får du noen tips. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Det er mange som drømmer om å kunne jobbe hjemmefra – og hvis disse drømmene også innebærer et hyggelig hjemmekontor, så vil jo alt være perfekt.

Ofte viser det seg at å jobbe hjemmefra ikke alltid blir som man hadde drømt om. Det hele kan likevel bli mer eller mindre som man hadde forestilt seg hvis man gir seg selv de beste forutsetningene gjennom god innredning av hjemmekontoret.

Det viktigste først

Når det gjelder innredningen av hjemmekontoret, bør du først og fremst få tak i det essensielle. Dette innebærer ofte: Et skrivebord, en stol, godt arbeidslys og en datamaskin.

Skrivebordet skal være bredt og romslig uten å fylle hele rommet. Det er ganske enkelt å finne et skrivebord som dekker de mest basale behovene for ganske få penger.

Stolen er viktig. Aller først skal den selvfølgelig passe til bordet, men den skal også passe til deg. Finn en stol som er ergonomisk og som du liker å sitte i. Det vil være ekstra vanskelig å motivere seg selv hvis man sitter dårlig på hjemmekontoret.

Datamaskinen er avgjørende for praktisk talt ethvert arbeid hjemmefra. Så hvis du ikke allerede har en god og kjapp datamaskin du er fornøyd med, kan det være lurt å vurdere å investere i en ny. Du kan også vurdere å bytte ut den bærbare datamaskinen med en stasjonær. Hvis du ikke vil ha det, kan du selvsagt klare deg ved å bare kjøpe en ekstern skjerm, mus og tastatur.

Flott, lyst og inspirerende

Noe mange nedprioriterer når de skal innrede hjemmekontor, er belysning.

Det er viktig å ha godt lys hvis man vil jobbe effektivt, og et lyst rom vil virke mer motiverende og forfriskende. Lampen skal være flott og ikke minst funksjonell, uansett om det skal være en bordlampe, gulvlampe eller taklampe. Her kan en Bauhaus-inspirert Bestlite-lampe være midt i blinken. Hvis du gjerne vil vite mer om hvordan du kan blande god stil med godt arbeidslys, så kan du se Bestlite-lamper her.

Dessuten kan det være lurt å vurdere å investere i noen vakre planter som gir litt liv. Sist, men ikke minst, bør du henge noe fint på veggene. Dette kan være alt fra malerier til plakater, avhengig av hva som inspirerer deg.

Slik jobber du effektivt

Når hjemmekontoret er på plass, handler det om motivasjon og effektivitet. Det første du bør gjøre er å gjøre det klart for deg selv, partneren din og barna dine at bare fordi du er hjemme, så betyr ikke det at du har fri. En arbeidsdag hjemme skal være minst like effektiv som på kontoret.