Hva skal du tenke på før du tar opp forbrukslån?

Illustrasjonsfoto: Unsplash

Hvis du skal ta opp forbrukslån uten sikkerhet, kan det være vanskelig å vite hvilken långiver du skal velge. Utvalget er nemlig enormt.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Det finnes mange forskjellige forbrukslån uten sikkerhet. Det gjør at det kan være vanskelig å sette seg inn i markedet og å ta et valg om hvilken långiver man bør velge. Om en skal ta opp et forbrukslån til forbruk eller refinansiering, så er det også noen ting man skal være ekstra oppmerksom på før lånet opptas. I denne artikkelen gir vi deg et lite innblikk i og tips til hva man bør ha øye for når det kommer til valg av forbrukslån.

Hva du skal tenke på før du tar opp forbrukslån

Kanskje du står med store ideer til et nytt prosjekt og trenger økonomisk hjelp. Her kommer forbrukslån inn i bildet. Et forbrukslån er et lån som er usikret og som du selv bestemmer hva du vil bruke til. Det vil si at banken låner deg penger uten å ha sikkerhet i bolig eller annen eiendom. Siden det finnes mange forskjellige långiver og banker, er det en god ide å sammenligne disse for å finne det forbrukslånet som passer deg og dine behov best.

Noe av det første du skal tenke på er hvor mange penger du vil låne og hva du vil bruke pengene på. Det kan også være smart å ha et buffer. Et annet punkt er at du skal være klar over at alt du låner, skal betales tilbake. Her kommer renter og gebyrer i tillegg. I tillegg kan det være en god ide å ta opp ett stort lån fremfor flere mindre lån, da du får bedre rente når lånet er større. Et fjerde punkt er å velge en realistisk tilbakebetalingstid for deg. En kort tilbakebetalingstid vil gi det billigste forbrukslånet. Som en femte faktor, kan det være en god ide å søke i flere banker og hvor du selv sammenligner forbrukslånet. Dette er smart fordi du faktisk kan spare mange penger på å sammenligne tilbud fra forskjellige långivere.

Hva er det beste forbrukslånet i 2021?

Husk at du alltid skal velge det forbrukslånet som passer dine behov. Det kan dessuten være en vanskelig oppgave å finne ut av hva som er det beste forbrukslånet fra år til år. Rentene kan variere fra 7–8 prosent og helt opp til 80 prosent. Derfor er det viktigste du kan gjøre å sammenligne den effektive renten. Effektiv rente inkluderer alle utgiftene på forbrukslånet og viser din konkrete kostnad. Er renten lav, vil lånet også være billigere.