Hva skal du egentlig tenke over før du velger ny overmadrass?

Illustrasjonsfoto: Pexels.com

En seng er mer enn bare en seng. Den er et hellig sted, et sted hvor du får tid til å lade opp, et sted hvor du finner ro og energi til en ny dag.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Ligger du på en overmadrass som ikke passer til din kropp og dine behov, vil dette forstyrre søvnen din. Dårlig søvn kan resultere i mangel på overskudd, dårlig fysisk helse og at du føler deg stresset. En god overmadrass er derfor uunnværlig. I denne artikkelen gir vi deg en kort introduksjon til viktigheten av en bra overmadrass og hva du skal tenke over når du skal kjøpe en ny.

En overmadrass fullender sengen din

Det finnes utrolig mange forskjellige overmadrasser på markedet. En overmadrass kjennetegnes for å være den madrassen som ligger øverst på sengen din. Det er den madrassen du ligger direkte på, og også den som blir mest slitt med tiden. Samtidig beskytter den sengen din og gjør at sengen din holder lengre. Den gjør også at du får et mer hygienisk sovemiljø, da du lett kan ta av trekket på madrassen og vaske det. En annen god ting, er at du slipper å bytte ut hele sengen. Du kan ofte nøye deg med å bare bytte ut overmadrassen hvis du ikke ligger godt på sengen, eller at du bare trenger en ny madrass. 

To forskjellige typer overmadrasser, med forskjellige funksjoner

Har du en overmadrass som er for hard eller for tynn for deg, vil dette påvirke søvnen din og kroppen din. Du kan blant annet kjøpe overmadrasser med en kjerne av lateks eller av minneskum. Disse har ulike egenskaper. Hvis du går for en overmadrass med en kjerne av lateks, vil du få en madrass som er elastisk og som vil gi god støtte. Samtidig er den trykkavlastende. Det vil si at den tilpasser seg kroppen din og skyver tilbake, alt etter hvor mye vekt den møter. Denne overmadrassen passer også bra for deg som er varm om natten. Materialet, latex, puster og har en kjølende effekt.

En annen type overmadrass, er en overmadrass med en kjerne av minneskum. Denne typen overmadrass tilpasser seg kroppen din og former seg etter din kroppsvarme. Det vil si at du synker ned i madrassen der du er varmest på kroppen. En overmadrass av minneskum passer for deg som har problemer med ryggen. Her vil skuldre, nakke og korsryggen avlastes, fordi det ofte er de stedene på kroppen som er varmest. Undersøk grundig og invester i den overmadrassen du mener passer til dine behov.